Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΒΑΛΥΡΕΙΑ ΔΡΟΜΟΙ ΙΘΩΜΗΣ 2012: Οι νικητές των αθλητικών αγώνων…

Διεξήχθησαν και φέτος με επιτυχία στη πλατεία της Βαλύρας, παρουσία 3.000 κόσμου το διήμερο, οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που διοργάνωσε και φέτος ο «Θάμυρις» σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης.  
Την Κυριακή το βράδυ, το πρόγραμμα περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό του «Θάμυρι», και μουσική βραδιά στην κατάμεστη πλατεία.
Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι ποδοσφαιριστές με τους διοικούντες του γειτονικού Εθνικού Μελιγαλά, οι οποίοι γιόρτασαν δεόντως μέχρι τις νυχτερινές ώρες, την άνοδό τους στη Δ΄ Εθνική κατηγορία, μετά το «X» που απέσπασαν την Κυριακή το απόγευμα με 2-2 στη τρίπολη κόντρα στον Παναρκαδικό, για 1η φορά στην ιστορία τους.

Από κει και πέρα, την Δευτέρα 4/6 ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος στις 7 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένοι για ένα αιώνα και πλέον αθλητικοί αγώνες, με μεγάλο νικητή στο δρόμο 11χ.λ.μ. το Γιώργο Αναστασόπουλο και αφετηρία την Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Ιθώμης με τερματισμό την πλατεία της Βαλύρας.
Επίσης, στις παραδοσιακές ιπποδρομίες παίδων, πρώτευσε ο μικρός Αχιλλέας Βίγκος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές, ενώ αναλυτικά οι νικητές/ιες των αγώνων έχουν ως εξής:
 Ιθωμαίος Δρόμος Υγείας 11χ.λ.μ
  1. 1.Γεώργιος Αναστασόπουλος
  2. 2.Διονύσιος Μάλαμας
  3. 3.Τρύφωνας Βίγκος
 1500μ. Ανδρών
  1. 1.Τέτα Λουλτίλμ
  2. 2.Αλέξανδρος Περιβαλάρης
  3. 3.Βασίλειος Νικολάρης
 400μ. Εφήβων
  1. 1.Βασίλειος Νικολάρης
  2. 2.Ιωάννης Λυμπερόπουλος
  3. 3.Χρυσοβαλάντης Μπουρίκας
 100μ. Εφήβων
  1. 1.Βασίλειος Μπουρίκας
  2. 2.Άκης Γιαννόπουλος
  3. 3.Νίκος Παπαδοηλιόπουλος
 100μ. Νεανίδων
  1. 1.Μαρία Μελέτη
  2. 2.Βασιλική Γιαννοπούλου
  3. 3.Σόνια Χριστοπούλου
 60μ. Παίδων
  1. 1.Κώστας Μπουρίκας
  2. 2.Παναγιώτης Γιαννέτος
  3. 3.Μάριος Φεράϊ
 60μ. Κορασίδων
  1. 1.Μαριλένα Φεράι
  2. 2.Αθανασία Γιαννοπούλου
  3. 3.Σοφία Κοντοπούλου
 Ποδηλασία 400μ.Εφήβων
  1. 1.Θεόδωρος Γιαννόπουλος
  2. 2.Σπύρος Μωραγιάννης
  3. 3.Ευάγγελος Καπόγλη
 Ποδηλασία 100μ. Μικτή Παίδων-Νεανίδων
  1. 1.Τάσος Μπουρίκας
  2. 2.Αθανασία Γιαννοπούλου
  3. 3.Παναγιώτης Γιαννακόπουλος
 Σακκοδρομίες-Παίδων
  1. 1.Αχιλλέας Βίγκος
  2. 2.Γεώργιος Μακρής
  3. 3.Ηλίας Μακρής
 ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ..
Τις φετινές εκδηλώσεις, οι οποίες στέφθηκαν με επιτυχία, παρά τα οικονομικά προβλήματα και το Δ.Ν.Τ. οι πολίτες από τα χωριά της Ιθώμης, και την ευρύτερη περιοχή, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Θάμυρι, και του Δήμου Μεσσήνης που διοργάνωσε τους αθλητικούς αγώνες «Βαλύρεια-Δρόμοι-Ιθώμης-2012, και τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής:
Οι εφημέριοι-εκπρόσωποι της εκκλησίας πατέρες Ιωάννης Φωτεινός και Ξενοφών Γαλανόπουλος, ο τ. υφυπουργός άμυνας και βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι τ. βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου ΠΑΣΟΚ, και Δημήτρης Σαμπαζιώτης Ν.Δ., ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τάσος Ηλιόπουλος (σ.σ. «ψυχή» των εκδηλώσεων μαζί με τον τ. δήμαρχο Ιθώμης, και νυν πρόεδρο του Αστέρα Βαλύρας Κώστα Γεωργακόπουλο, και τον πρόεδρο του Θάμυρι Νίκο Λάγιο, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Αλευράς, οι σύμβουλοι της περιφέρειας Θόδωρος Σταυριανόπουλος και Γιάννης Αργυράκης, ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μελιγαλά Βασίλειος Τσιγαρίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μεσσήνης Νίκος Τζώρτζης και Νίκος Καρτερολιώτης, η τ. δήμαρχος Μελιγαλά και νυν πολιτευτής τςη Ν.Δ. Ελένη Αλειφέρη, ο πολιτευτής της δημοκρατικής Αριστεράς Μπάμης Βακαλόπουλος, η διευθύντρια του Δ.Σ. Ρούλα Τσαγκάρη, ο οραματιστής των Ιθωμαίων οικονομολόγος-ιστοριοδίφης Γιάννης Ελ. Λινάρδος, δεκάδες μέλη του συλλόγου Δρομέων Υγεία Μεσσηνίας και πλήθος κόσμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: