Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

BΑΛΥΡΙΑ-ΔΡΟΜΟΙ ΙΘΩΜΗΣ 2013

3.000 θεατές στις μουσικές βραδιές 

του Θάμυρι! 

Γράφτηκε από τον   

FOTO www.sportstonoto.gr
    "BΑΛΥΡΕΙΑ 2013": 3.000 θεατές στις μουσικές βραδιές του Θάμυρι! Αποτελέσματα Αθλητικών αγώνων…
    Bαλύρια 2013
    Στην φωτό ο φακός του sportstonoto.gr απαθανάτισε το μεγάλο νικητή στην σακκοδρομία Παίδων Αχιλλέα Βίγκο, ο οποίος κατέλαβε την 1η θέση στα ΒΑΛΥΡΕΙΑ 2013 για 2η συνεχόμενη χρονιά καθώς είχε νικήσει και στους περσινούς αγώνες!!!

    Διήμερες μουσικές βραδιές, διοργάνωσε και φέτος με επιτυχία ο πολιτιστικός σύλλογος «Θάμυρις», την Κυριακή 23/06 και την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 στο Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας. Επίσης, ανήμερα της θρησκευτικής εορτής του Αγίου Πνεύματος, στις 7μ.μ. διεξήχθησαν οι καθιερωμένοι από αρχαιοτάτων χρόνων, Αθλητικοί αγώνες με την επωνυμία «Βαλύρεια 2013» υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσσήνης και του τοπικού Αθλητικού Συλλόγου ο Αστέρας.
    ΙΘΩΜΑΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 11χ.λ.μ.
    Από κει και πέρα, την τελευταία 15ετία ξεχωρίζει ο «Ιθωμαίος Δρόμος Υγείας» 11χλμ. με την συμμετοχή δεκάδων αθλητών από τη Μεσσηνία, και από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου, με αφετηρία την Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Ιθώμης, και αφού οι δρομείς διήνυσαν (σ.σ. στην πλειοψηφία τους του Συλλόγου-Δρομέων-Υγείας-Μεσσηνίας, αλλά και του τοπικού Αστέρα/ Ιθώμης) την διαδρομή Αρκαδική Πύλη-Μαυρομμάτι-Αρσινόη-Λάμπαινα, τερμάτισαν στην πλατεία της Βαλύρας.
    Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Αναστόπουλος, 2ος ο Αρφαραίος Ηλίας Καπόγλης και 3ος ο Νίκος Ζέπος.
    Επίσης, ευχάριστη νότα αποτέλεσε η παρουσία της 70χρονης αθλήτριας Χριστιάννας Γαρίδη η οποία καταχειροκροτήθηκε στο τερματισμό της από τους θεατές, καθώς και δεκάδων δρομέων μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής του www.sportstonoto.gr Στέλιος Μπούρας.
    Παράλληλα, τους αγώνες παρακολούθησε και ο 75χρονος βετεράνος δρομέας Παναγιώτης Δούσης ο οποίος δεν αγωνίσθηκε λόγω τραυματισμού (σ.σ. όπως επίσης και οι δρομείς Βαγγέλης Δασκαλάκης, Τάκης Οικονόμου και Γιάννης Στασινός), ενώ ο Δούσης είχε δώσει το παρών για πρώτη φορά στους αθλητικούς αγώνες των Ιθωμαίων το 1958 και από τότε αγωνίζεται ανελλιπώς.
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
    Δρόμος Υγείας 11χ.λ.μ.
    1. Γεώργιος Αναστόπουλος
    2. Ηλίας Καπόγλης
    3. Νικόλαος Ζέππος
    Δρόμος 1500μ.
    1. Αλέξανδρος Περιβαλάρης
    2. Μαρίνος Αλεξόπουλος
    3. Βασίλης Λυκολάρης
    400μ.
    1. Βασίλης Μπουρίκας
    2.Βασίλης Λυκολάρη
    3.Μάριος Φεράϊ
    100μ. Εφήβων
    1.Βασίλης Μπουρίκας
    2. Νικόλαος Βαλσαμάκης
    3. Δημήτριος Παπαθεοδώρου
    100μ. Νεανίδων
    1. Όλγα Μελιάδη
    2. Ιόλη Γεωργακοπούλου
    3.Μαρία Μελέτη
    60μ. Παίδων
    1. Έλτον Κούκου
    2. Γεώργιος Μακρής
    3. Εμμανουήλ Τραϊκόπουλος
    60μ. Νεανίδων
    1. Μαριλένα Φεράι
    2. Αθανασία Γιαννοπούλου
    3. Αουρέλα Σάλα
    Σακκοδρομία Νεανίδων
    1.Ελένη Θεοδωρακοπούλου
    2. Σταυρούλα Λεβεντοπούλου
    3. Πολυμνία Στουγιαννίδη
    Σακκοδρομία Παίδων
    1. Αχιλλέας Βίγκος
    2. Ηλίας Μακρής
    3.Χρήστος Θεοδωρακόπουλος
    Επίσης, αξίζει να επισημάνουμε ότι ο νικητής στην σακκοδρομία Παίδων Αχιλλέας Βίγκος, ανεβαίνει για 2η συνεχόμενη χρονιά στην 1η θέση του βάθρου καθώς είχε νικήσει και στους περσινούς αγώνες.
    Ποδηλασία εφήβων
    1. Θεόδωρος Γιαννόπουλος
    2. Αλέξανδρος Λικολάρι
    3. Νίκος Πετρόπουλος
    Ποδηλασία Παίδων-Νεανίδων
    1. Αθανασία Γιαννόπουλου
    2. Δημήτριος Παπαθεοδώρου
    3. Νίκος Βογιατζής
    ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ…
    Τις φετινές αθλητικές εκδηλώσεις με την επωνυμία Βαλύρεια 2013, χαιρέτισε ο Ιθωμίτης αντιδήμαρχος του Δήμου Μεσσήνης Γιώργος Δαβίλας (σ.σ. είχε σημαντική συμβολή στην επιτυχία των αγώνων), ενώ τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο τέως υφυπουργός εθνικής άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος αθλητισμού κ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πατσιώτης, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, Γιάννης Αργυράκης και Άρης Σταθόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αναστάσιος Ηλιόπουλος, Νίκος Καρτερολιώτης και Κώστας Σπυρόπουλος, οι πρώην δήμαρχοι Ιθώμης Άρης Διαμαντόπουλος και Κώστας Γεωργακόπουλος (σ.σ. προφανώς ο τελετάρχης κ. Δαβίλας τους ξέχασε να απονείμουν ένα μετάλλιο), όπως επίσης και την πρόεδρο του Θάμυρι, ο βαλκανιονίκης του Ταεκβοντό Παναγιώτης Μπόβης, ο βετεράνος δρομέας του ΜΓΣ Γιάννης Γρίβας, ο οραματιστής των Ιθωμαίων-ιστοριοδίφης Γιάννης Ε. Λινάρδος και εκατοντάδες κάτοικοι στην πλειοψηφία γονείς με τα παιδιά τους κ.α.
    ΘΑΜΥΡΙΣ: 3.000 κόσμου στις μουσικές βραδιές….
    Επίσης, οι μουσικές βραδιές που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Βαλύρας ο «Θάμυρις» Κυριακή-Δευτέρα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο και οι θεατές σύμφωνα με τη νέα πρόεδρό του Ντόρα Θεοδωρακοπούλου συνολικά το διήμερο ξεπέρασαν τις 3.000 κόσμου, κόντρα στην κρίση και τα χαράτσια των ημερών.
























    Δεν υπάρχουν σχόλια: