Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ενημέρωση για τους αγρότες μας

-Αναρτήθηκε ο κατάλογος των φορέων που συμμετέχουν στα προγράμματα γενετικής βελτίωσης και διαθέτουν πιστοποιημένα ζώα ελληνικών φυλών 
-Ταξινόμηση μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων , με άδεια κυκλοφορίας από άλλη χώρα μέλος της Ε.Ε -Αναρτήθηκαν τα ονόματα των οριστικών Δικαιούχων
-Απορριπτέων στη δράση Βιολογική Γεωργία – Νέα Πενταετία
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους της περιοχής μας ότι έχει αναρτηθεί ο κατάλογος των φορέων που συμμετέχουν στα προγράμματα γενετικής βελτίωσης και διαθέτουν πιστοποιημένα ζώα ελληνικών φυλών αιγοπροβάτων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, www.minagric.gr

Από την ιστοσελίδα ο ενδιαφερόμενος επιλέγει αγρότης – επιχειρηματίας και στη συνέχεια κτηνοτροφία > αιγοπρόβατα > αυτόχθονες φυλές αιγοπροβάτων. 
Για περισσότερες πληροφορίες οι κτηνοτρόφοι να απευθύνονται στο γραφείο 214 της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π. Ε. Μεσσηνίας τηλ 2721361214 .

Ταξινόμηση μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων , με άδεια κυκλοφορίας από άλλη χώρα μέλος της Ε.Ε
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους αγρότες και διακινητές αγροτικών μηχανημάτων ότι: 
Με βάση σχετική Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 85/Β/21-01-2014 , επιτρέπεται έως 31-12-2014 η εισαγωγή και η ταξινόμηση μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων , με άδεια κυκλοφορίας από άλλη χώρα μέλος της Ε.Ε.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο εγκεκριμένος τύπος των μηχανημάτων από τη Δ/νση Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Μηχανικού Εξοπλισμού, χωρίς να διαθέτουν κινητήρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας . Όσα αγροτικά μηχανήματα έχουν εφοδιαστεί με δελτίο ταξινόμησης έως 31-12-2014 , θα μπορούν να απογραφούν δηλ. να εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας, και πέραν της ημερομηνίας αυτής.

Αναρτήθηκαν τα ονόματα των οριστικών Δικαιούχων-Απορριπτέων στη δράση Βιολογική Γεωργία – Νέα Πενταετία
Η Δ/νση Αγροτικής Οκονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας (Καλαμάτα), ανακοινώνει ότι αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων τα ονόματα των οριστικών Δικαιούχων-Απορριπτέων στη δράση Βιολογική Γεωργία – Νέα Πενταετία. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικ/μίας&ΚτηνιατρικήςΠ.Ε. Μεσσηνίας στο Διοικητήριο ,Καλαμάτα, Γραφείο 205 , τηλ. 27213-61205.

Δεν υπάρχουν σχόλια: