Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Συνελήφθησαν για απάτη δύο Ρομά που δρούσαν στην περιοχή μας!

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις απάτης και απόπειρας σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών που είχαν διαπραχθεί σε Μεσσηνία και Αρκαδία
Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει χρηματικό όφελος που αγγίζει τις 7.000 ευρώ
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (8.4.2014) το μεσημέρι, στον Μελιγαλά Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 35 και 36 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για απάτη.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, χθες το πρωί, στο Φίλια Μεσσηνίας, προσέγγισαν ηλικιωμένη ημεδαπή και προσπάθησαν να την εξαπατήσουν με το πρόσχημα δήθεν οφειλής συγγενικού της προσώπου, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε την σε βάρος της απόπειρα εξαπάτησης.
Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επιπλέον ότι, οι ανωτέρω είχαν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις απάτης:

Την 8.4.2014 το πρωί, στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας, εξαπάτησαν ηλικιωμένη ημεδαπή με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού της προσώπου, αποσπώντας της χρήματα.
Την 18.3.2014 το πρωί, στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, εξαπάτησαν ηλικιωμένη ημεδαπή με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού της προσώπου, αποσπώντας της χρήματα.
Την 18.3.2014 το μεσημέρι, στα Περιβόλια Αρκαδίας, εξαπάτησαν ηλικιωμένη ημεδαπή με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού της προσώπου, αποσπώντας της χρήματα.
Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει χρηματικό όφελος που αγγίζει τις 7.000 ευρώ.
Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν χρήματα, τα οποία αποδόθηκαν στις ιδιοκτήτριες τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ. επιβατηγό όχημα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: