Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Από το Πλατύ ο 33χρονος που σκότωσε στην Καλαμάτα τον παππού μπροστά στα μάτια του εγγονού του!!!

Ο 33χρονος επιχειρηματίας που γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου, έναν 73χρονο μπροστά στα μάτια του 7χρονου εγγονού του και 8 μαρτύρων, στο κέντρο της Καλαμάτας,πριν από λίγες ημέρες, αφέθηκε ελεύθερος (!) με εγγύηση 4.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, εισαγγγελέας και ανακριτής συμφώνησαν να μην προφυλακισθεί ο επιχειρηματίας, με το σκεπτικό ότι έχει μεγάλη περιουσία και επομένως δεν είναι ύποπτος φυγής. Του επέβαλαν χρηματική εγγύηση 4.οοο ευρώ και τους περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας, κάθε 1η και 15η του μήνα, σε αστυνομικό τμήμα.  

"Απόφαση-πρόκληση"


Οι συγγενείς του 73χρονου κάνουν λόγο για απόφαση "πρόκληση",ενώ πολλά είναι τα ερωτηματικά που τίθενται από τη κοινωνία της Καλαμάτας, για την απελευθέρωση του 33χρονου ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κατηγορία ανθρωποκτονίας αλλά αυτή της πρόκλησης βαρέων σκοπούμενων σωματικών βλαβών. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr, η απόφαση αιφνιδίασε ακόμα και αξιωματικούς της ΕΛ ΑΣ που είχαν στείλει στα δικαστήρια αυτοκίνητο για την μεταγωγή του 33χρονου στη φυλακή, καθώς θεωρούσαν ότι η προφυλάκισή του είναι βέβαιη. 

"Τον γρονθοκοπούσε νεκρό στην άσφαλτο"

Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων αλλά και των συγγενών του θύματος, ο 73χρονος οδηγούσε βέσπα έχοντας στη πίσω θέση τον 7χρονο εγγονό του. Ο 33χρονος με το ιχ του παραβίασε στοπ, με αποτέλεσμα το θύμα να τον επιπλήξει. Τότε ο νεαρός φέρεται να επιτίθεται στον ηλικιωμένο με γροθιές και βρισιές. Του κατάφερε απανωτά χτυπήματα, με τον 73χρονο να μην ανταποδίδει καθώς αν άφηνε τις χειρολαβές, η βέσπα θα έπεφτε παρασύροντας και το 7χρονο παιδί. Όταν ο 33χρονος σταμάτησε να τον χτυπά, ο ηλικιωμένος κατέβηκε από τη μοτοσυκλέτα και κάλεσε την αστυνομία. "Που πας; Φώναξα την αστυνομία" φέρεται να είπε στον 33χρονο που γύρισε πάλι και του επιτέθηκε για δεύτερη φορά με γροθιές αφήνοντάς τον, νεκρό στην άσφαλτο. 

Τον εγκατέλειψε

Όταν ο 33χρονος διαπίστωσε ότι ο ηλικιωμένος είχε καταλήξει, μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε από το σημείο. Στη συνέχεια ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες, έδωσε τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου του, στην αστυνομία και άρχισαν οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του. Μετά από μία ώρα ο 33χρονος Σ.Τ από το γειτονικό Πλατύ, παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: