Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Υψίστης σημασίας το έργο του οξυγόνου ιατρικής χρήσης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γ.Μπέζος: «Είναι πολλά τα εκατομμύρια ευρώ που μπορεί να εξοικονομήσει το Σύστημα Υγείας. Θέληση και βούληση χρειάζεται. Δεν μας αρμόζει η μιζέρια και η κακομοιριά».
Με ταχείς ρυθμούς  προχωρά το μεγάλο και πρωτοποριακό έργο της παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Πρόκειται για έργο υψίστης σημασίας  που η αποδοχή και η υλοποίησή του και από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας θα  «γλιτώσει» το Ελληνικό Δημόσιο από εκατομμύρια ευρώ.
Η πορεία των εργασιών παρακολουθείται καθημερινά και στενά από το Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Γιώργο Μπέζο, τα μέλη του Δ.Σ. μαζί με το Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας κ.Τάσο Βλαχοδημητρόπουλο και τα άλλα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.


 Ήδη έχει κατασκευαστεί η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα στηθεί ο προκατασκευασμένος οικίσκος και σήμερα παραδίδεται στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα όλος ο απαραίτητος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός που θα τοποθετηθεί τις επόμενες ημέρες από την ανάδοχο εταιρεία.

Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση του έργου το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα είναι το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας που θα έχει προχωρήσει σε ένα τέτοιο μεγάλο έργο και θα διαθέτει πια δικό του εξοπλισμό για την παραγωγή οξυγόνου ιατρικής χρήσεως μηδενίζοντας οριστικά τη δαπάνη που σε ετήσια βάση αγγίζει το ποσό των 300.000€-350.000€. Το έργο ως γνωστό  είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Πελοποννήσου συνολικού προϋπολογισμού 550.000€.

Με αφορμή την εξέλιξη των εργασιών ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

« Πρόκειται για έργο τομή στα υγειονομικά πράγματα της χώρας. Για έργο που προσωπικά εκτιμώ ότι έχουν χρέος να ακολουθήσουν και τα άλλα Νοσοκομεία και δη τα μεγάλα. Είναι πολλά τα εκατομμύρια ευρώ που μπορεί να εξοικονομήσει το σύστημα υγείας. Θέληση και βούληση χρειάζεται. Δεν μας αρμόζει η μιζέρια και η κακομοιριά.

Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία των εργασιών. Παρακολουθούμε το έργο από πολύ κοντά και κινούμαστε μέσα στα συμβατικά χρονοδιαγράμματα. Πραγματικά νοιώθω  περήφανος διότι το Νοσοκομείο μας τόσο  με το μεγάλο έργο της ηλιοθερμίας όσο και με το πρωτοποριακό έργο της παραγωγής οξυγόνου ανοίγει δρόμους και στέλνει μηνύματα για το πώς μπορούμε να εξοικονομούμε πόρους στην Υγεία, σεβόμενοι και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα Πολίτη.

Μπροστά μας έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Ο σχεδιασμός  μας περιλαμβάνει και άλλα μεγάλα έργα αυτού του μεγέθους. Έργα που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς. Συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: