Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Βαλύρα:Θρασύτατη ληστεία από τσιγγάνους!!!

Σε μεγάλη πληγή για τη Βαλύρα έχουν εξελιχθεί οι τσιγγάνοι που διαμένουν εδώ και λίγα χρόνια στη γενέτειρά μας . Διαρκώς προκαλούν προβλήματα με ληστείες, κλοπές και πλιάτσικο παντός είδους μετάλλων, ακόμα και περιφράξεων.Τελευταία θύματα έπεσαν η συμπατριώτισσα μας Βάσω Θεμ. Καρύδη και ο αδελφός Παναγιώτης. 
Με τη μέθοδο της απόσπασης της προσοχής, έδωσαν την ευκαιρία σε άλλο τσιγγάνο να μπεί από το πίσω μέρος του σπιτιού τους και να τους κλέψει τα πορτοφόλια. Όταν τον αντελήφθησαν ήταν πλέον αργά, καθώς ο δράστης το έβαλε στα πόδια προς τη μεριά του σιδηροδρόμου.

Παλαιότερα όταν φεύγαμε από τα σπίτια μας για τα κτήματα βάζαμε ένα καλάμι στο ζεμπερέκι της εξώπορτας για να ξέρουν όσοι μας αναζητούσαν ότι λείπουμε. Τώρα αν κλειδώσεις την έξω πόρτα ή ακόμα χειρότερα αν χρησιμοποιήσεις αλυσίδα με λουκέτο, τότε είναι σαν να τους λες μπείτε μέσα και κλέψτε. 
Οι εποχές έχουν αλλάξει δραματικά καθώς η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα και η ζωή μας έχει γίνει εφιαλτική. Διαφόρων ειδών ράτσες που έχουν μπεί στη χώρα μας, μας έχουν κάνει να χάσουμε τον ύπνο μας και όπως είπαμε έχουν κάνει τη ζωή μας εφιαλτική. Βεβαίως δεν μπορούμε να βάλουμε στον ίδιο παρονομαστή όλους τους αλλοδαπούς που ζούν στη χώρα μας, είτε τους τσιαγγάνους που ζούν τίμια και δεν δημιουργούν προβλήματα. 
Ωστόσο η παραβατικότητα κάποιων ομάδων από αυτούς σε κάνει να αναρωτιέσαι, πώς να μην γίνω ρατσιστής όταν η ζωή μου έχει γίνει δραματική;;;    

Δεν υπάρχουν σχόλια: