Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα στη Μεσσηνία ζητεί ο Πετράκος

Αμεση πολιτική παρέμβαση προς τον επίτροπο Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησε ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος από τον αναπληρωτή υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου, ώστε να εγκριθεί η επέκταση του ΠΟΠ ελαιολάδου Καλαμάτας σε όλο το νομό Μεσσηνίας, στη συνάντηση που είχανε τη Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου.


Ο κ. Πετράκος ζήτησε ακόμη να δοθεί λύση στα παρακάτω ζητήματα:

Να εξαιρεθεί η δακοκτονία από τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό, όπως ζητούσαν και οι ΔΑΟΚ και να αυξηθεί το ποσό της πίστωσης της δακοκτονίας για την Μεσσηνία και την Τριφυλία. Ο Βαγγέλης Αποστόλου συμφώνησε με τα αιτήματα και τις προτάσεις του Θανάση Πετράκου και δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιηθούν.


Το θέμα της μη καταβολής κοινοτικών ενισχύσεων, κυρίως σε κτηνοτρόφους της Μεσσηνίας, και την ανάγκη επιτέλους να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Την καθυστέρηση της πληρωμής των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας, οι οποίοι έχουν λάβει προκαταβολή μόνο 0,30 λεπτά/κιλό για την παραγωγή του 2014 - και για το σκοπό αυτό ζήτησε να γίνει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ζήτησε την άμεση ένταξη δύο έργων της Δημοτικής Ενότητας Βέργας του Δήμου Καλαμάτας στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

ΜΕ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

Επιπλέον, ο Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή από τον οποίο ζήτησε να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις επικουρικών γιατρών στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, όπως έχει αιτηθεί και με έγγραφό της η Διοίκηση του Γ.Ν. Μεσσηνίας, ώστε να μπορούν στοιχειωδώς να λειτουργήσουν τα δυο νοσοκομεία. Συγκεκριμένα είπε ότι πρέπει να καλυφθούν άμεσα τα εξής κενά:

• Στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας

Μία θέση Παθολογίας

Μία θέση Ακτινοδιαγνωστικής

Μία θέση Οφθαλμολογίας

Μία θέση ΜΕΘ

• Στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας

Μία θέση Καρδιολογίας

Μία θέση Νεφρολογίας ή Γενικής Ιατρικής

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι στις προσεχείς προσλήψεις επικουρικού ιατρικού προσωπικού θα καλυφθούν οι παραπάνω θέσεις στα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας με τους επικουρικούς γιατρούς που έχουν ζητηθεί. 
eleftheriaonline 

Δεν υπάρχουν σχόλια: