Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ο εορτασμός της επετείου της απελευθέρωσης της Καλαμάτας,χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου

0kalamata-4
Με λαμπρότητα και με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου εορτάστηκε η επέτειος απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό.Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση πανηγυρικής Δοξολογίας στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος και του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.

Στη συνέχεια, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της πλατείας 23ης Μαρτίου, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον καθηγητή κ. Ιωάννη Πλεμμένο και ακολούθησε η αναπαράσταση απελευθέρωσης της πόλης και παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Τέλος, το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας, σε ειδική συνεδρίαση, ανακήρυξε τον κ. Παυλόπουλο επίτιμο δημότη της Καλαμάτας.
Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε το δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα και το δημοτικό συμβούλιο για την ύψιστη τιμή και αναφέρθηκε στα διαχρονικά μηνύματα του απελευθερωτικού αγώνα. Δεν παρέλειψε, δε, να αναφερθεί στην προσωπική του πορεία λέγοντας χαρακτηριστικά : «Το έτος 1968, όταν πήρα το τρένο από το σταθμό της Καλαμάτας με κατεύθυνση την Αθήνα για να σπουδάσω, ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι η πολιτική μου σταδιοδρομία θα έκλεινε με την εκλογή μου στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ευχαριστώ, από καρδιάς, τη Θεία Πρόνοια και το Κοινοβούλιο για την εκλογή».
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Παραβρέθηκαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρ. πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός
0kalamata-1
0kalamata-2
0kalamata-3
0kalamata-5
0kalamata-6
0kalamata-7
0kalamata-8
0kalamata-9
0kalamata-10
0kalamata-12
0kalamata-13
0kalamata-14
0kalamata-15
0kalamata-16
0kalamata-17
0kalamata-18
0kalamata-19
0kalamata-20
0kalamata-21
0kalamata-22
0kalamata-23
0kalamata-24

Δεν υπάρχουν σχόλια: