Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Καθυστερούν οι ψεκασμοί για τον Δάκο στη Μεσσηνία

Καθυστερεί η δακοκτονία στη ΜεσσηνίαΕχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες για τη φετινή δακοκτονία και στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας τρέχουν να προλάβουν, ώστε την επόμενη εβδομάδα να μπουν παγίδες και να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί, καθώς μπαίνουμε στον Ιούλιο.
Σύμφωνα με ενημέρωσή μας, 7 περιοχές του νομού παραμένουν χωρίς εργολάβους ψεκασμών για το δάκο, γιατί η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων δεν έχει εγκρίνει ακόμα τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Πρόκειται για το Χανδρινού, τη Φοινικούντα, το Καινούργιο Χωριό, τα Παπούλια, τη Γλυφάδα, το Νομιτσί και τη Λαγκάδα.
Για όλες τις υπόλοιπες περιοχές...
της διεύθυνσης με έδρα την Καλαμάτα, την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να ανοιχθούν τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που έχουν καταθέσει οι εργολάβοι ψεκασμών και παγιδοθεσίας και στη συνέχεια αναμένεται να αναδειχθούν οι οριστικοί μειοδότες.
Στην υπηρεσία ετοιμάζονται για πραγματικό τρέξιμο, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας να έχουν μπει οι παγίδες και να ξεκινήσουν οι πρώτοι ψεκασμοί στις πιο επικίνδυνες περιοχές, σ’ αυτές που θα καταγραφούν αυξημένοι πληθυσμοί και απειλητική παρουσία του δάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: