Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Σοκ στη Βαλύρα από θρασύτατη ληστεία-Βασάνιζαν τον Κώστα Μακρή επί τρείς ώρες!!!

Ληστές έδερναν και βασάνιζαν επί τρεις ώρες τη νύχτα μέσα στο σπίτι του τον 70χρονο καταστηματάρχη Κώστα Μακρή, ιδιοκτήτη Super Market, για να τον ληστέψουν και στο τέλος του πήραν 1600 ευρώ!!!
Θύμα, άγριου ξυλοδαρμού έπεσε μέσα στο σπίτι του, στην 7η επαρχιακή οδό στην είσοδο της Βαλύρας (σ.σ. που βρίσκεται απέναντι από το πρατήριο υγρών καυσίμων της "AVIN" του Ιθωμίτη αντιδημάρχου Μεσσήνης Κώστα Γεωργακόπουλου), ένας 70χρονος, από άγνωστα κλεφτρόνια, τα ξημερώματα της Τετάρτης 25/11, ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης Super Market στη Βαλύρα  Μεσσήνης Κώστας Μακρής! 
Σύμφωνα, με πληροφορίες του sportstonoto.gr την Τρίτη 24/11 στις 10 το βράδυ, ο άτυχος Κ. Μακρής αφού έκλεισε το κατάστημά του, κατευθύνθηκε στο σπίτι του στο χωριό, ενώ η σύζυγός βρισκόταν στη Καλαμάτα. 

Στη συνέχεια, δυο άτομα της άγνωστης άλυτο-συμμορίας κακοποιών φορώντας κουκούλες, που λυμαίνεται τα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχει συλληφθεί ΠΟΤΕ κανείς, τη Βαλύρα και τα γειτονικά χωριά στην ευρύτερη περιοχή της Ιθώμης, που έχει κτυπήσει δεκάδες σπίτια, με αποκορύφωμα τον άγριο ξυλοδαρμό που είχε δεχθεί και τoν εκφοβισμό με μαχαίρια μέσα  στο σπίτι του ο πρώην Διευθυντής του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Σταύρος Δ. Μακρής με τον γέροντα πατέρα του.
Στο μεταξύ, στην χθεσινο-βραδινή περίπτωση κακοποίησης του 70χρονου Κώστα Μακρή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων κουκουλοφόρων, οι οποίοι πριν τον οδηγήσουν στη 1.30 μετά μεσάνυχτα, ξανά στο κατάστημά του για να τους παραδώσει τις εισπράξεις του διήμερου Δευτέρας-Τρίτης γύρω στα 1600-1700 ευρώ, τον απειλούσαν και τον έδερναν μέσα στο σπίτι του για τρεις ολόκληρες ώρες, μέχρι να κλείσουν τα υπόλοιπα καταστήματα στη πλατεία της Βαλύρας, για να ειδοποιηθούν οι δυο ληστές με κινητό τηλέφωνο, από τους υπόλοιπους συνεργάτες τους, που περιφέρονταν στη πλατεία και παρακολουθούσαν όλες τις κινήσεις, πότε θα κλείσουν τα μαγαζιά του χωριού, ώστε να αποχωρήσουν και οι τελευταίοι θαμώνες για τα σπίτια τους, από τα γειτονικά καφενεία, για να τον οδηγήσουν οι δυο ληστές, υπό την  απειλή όπλων με το δικό του αυτοκίνητο στο Super Market που διατηρεί εδώ και δεκαετίες στη Βαλύρα, για  να τους παραδώσει τα χρήματα και αφού τον οδήγησαν στο σπίτι του, τον ξαναχτύπησαν και αποχώρησαν με το αυτοκίνητο του κ. Μακρή, τύπου κλούβας, προς τον γειτονικό Άγιο Φλώρο Αρφαρών και το εγκατέλειψαν.
Μισή ώρα αργότερα, το αναγνώρισε ο γιος του κ. Μακρή, όταν επέστρεφε στη Βαλύρα από τη Καλαμάτα όπου είχε ειδοποιηθεί τις νυχτερινές ώρες τηλεφωνικά από το πατέρα του, όπως επίσης και η Αστυνομία. 
ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ: Τέλος, όπως προαναφέραμε όλοι οι κάτοικοι στη Βαλύρα και τη περιοχή της Ιθώμης, είναι αγανακτισμένοι από το νέο ληστρικό κρούσμα και, είναι αποφασισμένοι, εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα ασφαλείας από την επίσημη πολιτεία, για την ασφάλεια των ανθρώπων της υπαίθρου κύρια των ηλικιωμένων ατόμων, που έχουν τρομοκρατηθεί από τα αλλεπάλληλα κτυπήματα των ληστών, είναι αποφασισμένοι να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους και κάθε παραβατικό στοιχείο που θα ξανά-επιχειρήσει να ληστέψει, σε αντίποινα θα έχουμε παρατράγουδα με απρόβλεπτες συνέπειες ίσως και θύματα με κυνηγετικά όπλα. 
Τέλος, όπως προαναφέραμε ο κ. Μακρής μετά την χθεσινοβραδινή εγκληματική επίθεση που δέχθηκε, μέσα στο σπίτι του από τους δυο άγνωστους κουκουλοφόρους ληστές, ειδοποίησε την Αστυνομία η οποία ερευνά την υπόθεση κι αναζητά τους δράστες, ενώ προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά και η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για τη άμεση σύλληψή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: