Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Βαλύρα: Βάνδαλοι κατέστρεψαν τον Σιδηροδρομικό Σταθμό την ώρα που ο ΟΣΕ τον παραχωρεί για Πολιτιστικό Κέντρο!!!

Βάνδαλοι έχουν καταστρέψει τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Βαλύρας και θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. 
Από την στιγμή που προ εξαετίας σταμάτησαν τα δρομολόγια του τραίνου, καμία μέριμνα δεν ελήφθη για την προστασία των σιδηροδρομικών σταθμών και του σιδηροδρομικού υλικού, που αποτελεί περιουσία του Ελληνικού λαού. 
Οι κοινωνικοί φορείς της Βαλύρας ζήτησαν από τον ΟΣΕ την παραχώρηση του σιδηροδρομικού σταθμού της Βαλύρας προκειμένου να το χρησιμοποιούν ως πολιτιστικό κέντρο. Ήτοι, γραφεία των Συλλόγων μας και αίθουσα εκδηλώσεων. Ήταν μια λαμπρή ιδέα της δραστήριας προέδρου του συλλόγου γυναικών Βαλύρας...
Αγάπης Συκιωτάκη-Μπουρολιά που συνυπέγραψαν οι λοιποί φορείς, Θάμυρις , Αστέρας και Τοπική Κοινότητα Βαλύρας. Ο ΟΣΕ απάντησε θετικά στην παραχώρηση του σταθμού με ένα συμβολικό ποσό ενοικίου, που θα βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο τους συλλόγους μας.Για παράδειγμα ο Θάμυρις όσα λεφτά βγάζει από το πανηγύρι τα ξοδεύει μόνο στα ενοίκια και δεν του μένει φράγκο για καμία άλλη δραστηριότητα. 
Το θέμα είναι τώρα ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα για την αποκατάσταση των ζημιών στα κτίρια του ΟΣΕ καθώς οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, όπως θα δείτε και στην φωτογραφίες που δημοσιεύουμε παρακάτω.
Εν τω μεταξύ ο σταθμός της Βαλύρας έχει γίνει ''κατοικία'' τσιγγάνων (βλέπε σχετική φωτό) και στέκι ναρκομανών, όπως ψιθυρίζεται , γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει όλους αν πραγματικά συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας οπωσδήποτε, γιατί εκεί καταφεύγουν, τα βράδια κυρίως, μικρά παιδιά για να παίξουν. 













Δεν υπάρχουν σχόλια: