Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ζούμε με την ψυχή στο στόμα, πόσο θ΄ αντέξουμε ακόμα;

Επιστροφή στον Γολγοθά, μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.
Βαρύς κι ασήκωτος ο σταυρός του μαρτυρίου στην νεοαποικία.
Στα νέα οδυνηρά μέτρα, των 5.4 δισ. ευρώ, προστέθηκε και το τιμωρητικό «προληπτικό» πακέτο μέτρων, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθεί το δράμα της καθημαγμένης κοινωνίας και η αιχμαλωσία της χώρας.
Με την κλεψύδρα να μετρά αντίστροφα ζούμε με την ψυχή στο στόμα. Πόσο θ΄ αντέξουμε ακόμα;
Οι επικυρίαρχοι αξιώνουν την υπογραφή κάτω από τη συμφωνία για την αξιολόγηση να τη βάλει η τωρινή κυβέρνηση, ως την τελευταία λέξη και του δικού της δράματος.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Γερμανοί θέλουν να δουν την Ελλάδα να βυθίζεται, διαμηνύει ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα.
«Η παρούσα κατάσταση είναι η επανάληψη μιας ταινίας που παρακολουθήσαμε πριν από έναν χρόνο, με τους ίδιους ηθοποιούς. Από τη μία πλευρά το ΔΝΤ, από την άλλη οι Γερμανοί καρχαρίες, του είδους του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν διαστρεβλωμένα μέσα για να ανατρέψουν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και ένα έθνος που κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και απέναντι στην προσφυγική κρίση», είπε ο Πιτέλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο EuroActiv.com.
Οι δηλώσεις του Τζιάνι Πιτέλα, που έκαναν τον γύρο του κόσμου, μπορεί να έγιναν στο πλαίσιο της προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ προς την Ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία, δίνουν, όμως, έστω και όψιμα, το πραγματικό στίγμα των προθέσεων των δανειστών-δυναστών.
Το ζητούμενο για τους δανειστές είναι η χώρα να ελέγχεται, να ελέγχονται οι βασικές της υποδομές, να μην έχει δικαίωμα αντίρρησης στις απαιτήσεις και να γνωρίζει ότι ακόμα και η παραμικρή αντίρρηση θα έχει πάρα πολύ μεγάλο κόστος. Είναι ένα παιχνίδι κυριαρχίας και όχι σωτηρίας.
Αυτά τα «προληπτικά μέτρα» είναι από τις καλύτερες αποδείξεις ότι, δεν αναζητούνται νέες λύσεις, αλλά νέα αδιέξοδα, έτσι ώστε η χώρα να μη σηκώσει, ποτέ, κεφάλι.

Έγραψε ο Μαγια

Δεν υπάρχουν σχόλια: