Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Καλομελέτα κι' έρχεται:Χώρους για μετανάστες αναζητούν στη Μεσσηνία!

Τα πολλά λόγια φαίνεται ότι είναι φτώχεια για τους αρμόδιους υπουργούς που χειρίζονται τη βόμβα που ονομάζεται μεταναστευτικό πρόβλημα. Έτσι, μετά την επιχείρηση στην Ειδομένη, ακολουθούν ανάλογες σε Ελληνικό και Πειραιά. Από εκεί και πέρα, μπαίνει σε λειτουργία η επόμενη φάση διαχείρισης των προσφύγων που θα παραμείνουν στη χώρα μας.
Λόγω του επείγοντος του θέματος, οι αρμόδιοι σκέφθηκαν ότι, μάλλον, οι συζητήσεις με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δημάρχους θα είναι χρονοβόρες, γι' αυτό και αποφάσισαν ήδη έναν αριθμό να τον μεταφέρουν σε κέντρα υποδοχής στην Τρίπολη και την Καλαμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», για το λόγο αυτό ήδη γίνονται εργασίες στη ΒΙΠΕ της Τρίπολης για τη διαμόρφωση ανάλογου χώρου, ενώ αναζητούνται χώροι και στην περιοχή της Καλαμάτας, αλλά και της ευρύτερης Μεσσηνίας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, μιλώντας χθες σε πρωινή εκπομπή του Mega, δήλωσε ότι δώσαμε προτεραιότητα στην Ειδομένη, για να σταματήσει το «αίσχος της φαβέλας». Ο Γιάννης Μουζάλας μίλησε για την επιχείρηση, ενώ προανήγγειλε εκκένωση τόσο στο Ελληνικό όσο και στον Πειραιά. Διευκρίνισε ότι η επιχείρηση στον καταυλισμό της Ειδομένης συνεχίζεται, αλλά θα πρέπει κανείς να θεωρήσει πως έχει τελειώσει, γιατί «από τους 9.000 ανθρώπους έχουν μείνει μόνο 2.000, αριθμός που τις επόμενες ημέρες θα έχει φύγει».
«Η Ειδομένη θα καθαρίσει και θα φροντίσουμε ώστε να μην ξαναδημιουργηθεί», είπε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι «κάτω από την Ειδομένη υπάρχουν άλλοι 3.000 άνθρωποι, που επίσης θα πρέπει να φύγουν» εξηγώντας ότι η επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να «αδειάσουν» το Ελληνικό και ο Πειραιάς.
Παρά το γεγονός ότι δεν έδωσε συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις επόμενες επιχειρήσεις, σημείωσε ότι στα μέσα Ιουνίου και μετά θα μπει σε λειτουργία το σχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στη δεύτερη φάση του. «Το χάος που είχαμε παίρνει μορφή» είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι κατά τη δεύτερη φάση θα υπάρχει η άνεση για να χτιστούν καλύτερα στρατόπεδα με πιο αξιοπρεπείς συνθήκες, ενώ έκανε λόγο για 5.500 θέσεις που έχουν εξασφαλιστεί σε διαμερίσματα αλλά και για χώρους σε ξενοδοχεία.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια: