Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Επιτέλους εισαγγελική παρέμβαση για τα πυρηνελαιουργεία στην ΒΙ.ΠΕ Μελιγαλά!!!

Άλλη μία προκαταρκτική έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρη Σταύρου, βρίσκεται σε εξέλιξη για τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στην περιοχή του Μελιγαλά.
Εμείς σαν εφημερίδα είχαμε επισημάνει το μεγάλο αυτό πρόβλημα κατ' επανάληψη και ταυτόχρονα το είχαμε καταγγείλει στο Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, το οποίο μας είχε απαντήσει ότι είναι θέμα εισαγγελέα πλέον και ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες κατοίκων της περιοχής.
Καθώς οι διαμαρτυρίες για όχληση από τη λειτουργία τους συνεχίζονται από την περιοχή ακόμα και τώρα, ο εισαγγελέας ζήτησε τις τελευταίες ημέρες τη διενέργεια νέας κατεπείγουσας έρευνας από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά. Πρόκειται για την τρίτη ή τέταρτη έρευνα που διατάσσει ο κ. Σταύρου για το θέμα αυτό.

Έλεγχοι στα πυρηνελαιουργεία 


Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει να ερευνηθούν αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος, και να ληφθούν καταθέσεις απ’ όσους εμπλέκονται ή γνωρίζουν κάτι ή βλάπτονται από τη λειτουργία των εργοστασίων.

Παράλληλα, είχε ζητήσει να γίνει επιτόπιος έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες και επιθεωρητές περιβάλλοντος, με εντολή να προσδιορισθεί αν υπάρχει βλάβη στο περιβάλλον και σε ποιο βαθμό. Καθώς, επίσης, να προσδιορισθεί το οικονομικό και το περιβαλλοντικό εύρος της υπόθεσης. Αν, δε, προκύψουν αδικήματα, να τηρηθεί και η αυτόφωρη διαδικασία.

Σε εξέλιξη

Σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει της εντολής του εισαγγελέα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί έλεγχοι στα πυρηνελαιουργεία, όμως ακόμα δεν έχει γνωστό το αποτέλεσμα αυτών.

Πάντως, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξουν και τα αποτελέσματά της.

Αποδέκτες διαμαρτυριών από την περιοχή γινόμαστε κι εμείς, καθώς κάτοικοι επιμένουν ότι η δυσοσμία είναι αφόρητη.
Με πληροφορίες από:tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: