Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Ξεκινούν οι ψεκασμοί δακοκτονίας στον νομό μας

Ξεκινούν σύντομα οι δολωματικοί από εδάφους ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στη Μεσσηνία, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Κατά τους δολωματικούς ψεκασμούς, όπως επισημαίνεται, ψεκάζονται όλοι οι ελαιώνες και τα μισά ελαιόδεντρα (δέντρο παρά δέντρο). «Για την καλύτερη αποτελεσματικότητα και έλεγχο των ψεκασμών παρακαλούνται οι παραγωγοί να ανοίγουν τα περιφραγμένα κτήματά τους και όσοι έχουν τη δυνατότητα να παρευρίσκονται στους ελαιώνες κατά την ημέρα του ψεκασμού.
 
Οι βιοκαλλιεργητές ελιάς, θα πρέπει να προχωρήσουν στη σήμανση των ελαιώνων τους, περιμετρικά (και ιδιαίτερα όλες τις εισόδους ) με ευδιάκριτη ερυθρόλευκη ταινία. Σε περίπτωση μη κανονικής σήμανσης οι εργολάβοι ψεκασμού δεν φέρουν καμία ευθύνη», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας, η οποία επίσης τονίζει ότι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το καθημερινό πρόγραμμα ψεκασμών θα υπάρχει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: