Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

ΙΘΩΜΗ: Χιλιάδες πιστοί στην εορτή της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας!

Παρουσία των Μητροπολιτών Νέας Υερσέης των ΗΠΑ κ.κ. Ευάγγελου (Κουρούνη)  και Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσοστόμου Σαββάτου (σ.σ. ΦΩΤΟ sportstonoto.gr), με θρησκευτική ευλάβεια και λαμπρότητα, ο πιστός της Μεσσηνίας λαός, εόρτασε το πρωϊ του Σαββάτου 15/08/2015 την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, το «δεύτερο Πάσχα του καλοκαιριού», με επίκεντρο την Ιερά και Ιστορική Μονή του Βουλκάνου στην Αρχαία Ιθώμη!

Επίσης, μία ιδιαίτερη και συγκινητική ημέρα ήταν για τους πιστούς που προσήλθαν από κάθε γωνιά της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου στην Παναγία την Βουλκανιώτισσα, καθώς είχαν την ιδιαίτερη τιμή να λάβουν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσοστόμου Σαββάτου (σ.σ. ΦΩΤΟ sportstonoto.gr ), προέστη και τέλεσε με ιερότητα και μεγαλοπρέπεια την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος απο τον Μητροπολίτη Νέας Υερσέης των ΗΠΑ κ.κ. Ευάγγελου (Κουρούνη)  από τους πατέρες της Ιεράς Μονής και άλλους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Με την ευκαιρία αυτή, κατά το καθιερωμένο Μοναστηριακό της Μονής, ανήμερα στις 15 Αυγούστου στις 8.10π.μ. έγινε υποδοχή της ιεράς και θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης υπό του κ.κ. Σεβασμιότατου όπως προαναφέραμε Μητροπολίτη  Μεσσηνίας κ.κ.  Χρυσόστομου Σαββάτου και στην 9π.μ. έγινε η τέλεσις θείας και Ιεράς Λειτουργίας.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ: Στη Μονή Βουλκάνου παραβρέθηκαν χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Μεσσηνίας, αλλά και της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας,  Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Παναγιώτης Αλευράς ο νυν αντιδήμαρχος Μεσσήνης και πρώην δήμαρχος Ιθώμης  Κώστας Γεωργακόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Μεσσήνης από τη περιοχή της Ιθώμης Τάσος Ηλιόπουλος, οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας κ.κ. Βασίλης Τσιγαρίδης και Ηλίας Λουκάς (σ.σ. υπαστυνόμος υπεύθυνος για τα μέτρα Τάξης της Τροχαίας με άνοδο των οχημάτων από Λάμπαινα και το Μαυρομμάτι Ιθώμης και κάθοδο από τη γέφυρα Βαλύρας που λειτούργησαν άψογα, οι πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων  Βαλύρας Ιθώμης Γεωργία Δημητρακοπούλου, και Χρήστος Αθανασακόπουλος Αρχαίας Μεσσήνης/ Μαυρομματίου Ιθώμης και πλήθος πιστών κ.ά.









































Δεν υπάρχουν σχόλια: