Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Συμμορία από τη Μεσσηνία διέπραττε απάτες σε όλη τη χώρα!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για μέλη συμμορίας
Τα στοιχεία δύο ελλήνων που φέρονται ως μέλη συμμορίας η οποία ενέχεται στην διάπραξη απατών σε όλη την ελληνική επικράτεια, ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
Πρόκειται για δύο άτομα, ηλικίας 37 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία και για παράβαση της νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.
Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή στοιχεία ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε πολίτες που είχαν καταχωρήσει αγγελίες σε εφημερίδες, περιοδικά ή στο διαδίκτυο, για την πώληση αντικειμένων μεγάλης αξίας, όπως αυτοκίνητα μοτοσυκλέτες, μηχανές σκαφών κ.α. και με το πρόσχημα της αγοράς, τους αποσπούσαν τα αντικείμενα, αφού πρώτα τους απέστελλαν πλαστά αποδεικτικά καταθέσεων των συμφωνηθέντων χρηματικών ποσών, πείθοντάς τους έτσι για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της συμμορίας, κατά το χρονικό διάστημα από την 24.6.2016 έως την 6.7.2016, είχαν διαπράξει δεκαεννέα περιπτώσεις αποπειρών απάτης και τρεις περιπτώσεις απατών, αποσπώντας αντικείμενα συνολικής αξίας 4.450 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: