Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Μετά τις καταστροφές και από την καταιγίδα, μετασχηματιστές στόχοι «κυνηγών» χαλκού στη Μεσσηνία!!!

Μετασχηματιστές στόχοι «κυνηγών» χαλκού στη ΜεσσηνίαΜεγάλα προβλήματα στους αγρότες της περιοχής καθώς δεν τροφοδοτούνται τα θερμοκήπια με ρεύμα
Σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες στην περιοχή της Τριφυλίας προκαλεί η λεηλασία δυο μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. στην περιοχή Κοκκινιά Βάλτας από αγνώστους. 
Πιθανότατα οι δράστες είναι οι ίδιοι που τους είχαν καταστρέψει και στο παρελθόν, τον ένα πριν από τρία χρόνια και τον άλλον μόλις τον περασμένο Ιούλιο!
Οι μετασχηματιστές βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και οι «κυνηγοί» χαλκού τους ξεβίδωσαν από την βάση τους, τους τράβηξαν και τους έριξαν στο έδαφος, όπου τους αποσυναρμολόγησαν και άρπαξαν τον χαλκό που περιείχαν. Το πρόβλημα για τα θερμοκήπια των αγροτών της περιοχής μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, καθώς  δεν υπάρχουν διαθέσιμοι μετασχηματιστές για να αντικατασταθούν οι κατεστραμμένοι, αφού ήδη αντικαταστάθηκαν άλλοι 12 που είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία!


*** Στόχοι «κυνηγών» χαλκού έγιναν και οι εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης της Παραϊόνιας Οδού. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού αρμόδιος υπάλληλος του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, άγνωστοι ξήλωσαν καλώδιο ηλεκτροφωτισμού μήκους 700 μέτρων στο τμήμα από το Κεφαλόβρυσο μέχρι τον κόμβο Γουριάς, ενώ άρπαξαν και τρία καπάκια φρεατίων προκαλώντας συνολική ζημιά ύψους 10.000 ευρώ!

Μάνος Τσαγκαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: