Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Τα τρένα που φύγαν στα “μουτζουρωμένα” χρόνια!

Κάποτε, πριν αρκετούτσικα χρόνια, η διαδρομή με τρένο και μάλιστα με τον μουτζούρη, είχε μία γοητεία απερίγραπτη! Από τους σταθμούς του κάθε χωριού μέχρι τους επιβάτες κάθε βαγονιού, έβρισκες πάντοτε κάτι ενδιαφέρον. 
Ένα όμορφο κτίριο, έναν ιδιαίτερο άνθρωπο, μία αστεία ενδυματολογική άποψη και τόσα άλλα! Σήμερα πολλές από αυτές τις διαδρομές που ζήσαμε κάποτε, δεν υπάρχουν. 
Δεν θα αναλύσω το γιατί, διότι είναι βέβαιο πως θα χαλάσουμε τις καρδιές μας! Ας μείνουμε στη γραφικότητα καλύτερα. Ψάχνοντας στα αρχεία μου, ανακάλυψα ένα τετράδιο ντοκιμαντέρ στο οποίο είχα καταγράψει μία πεντάωρη Πελοποννησιακή διαδρομή με τρένο. Διαδρομή με τον "καρβουνιάρη" ή "μουτζούρη" από Κόρινθο προς Καλαμάτα. Ταξίδι 5 ολόκληρων ωρών! Εμπρός καλή μου χρονομηχανή!!!

treno-moutzouris-viewtag
15 Ιουλίου 1996.
Πρωινό ξύπνημα με προορισμό την Καλαμάτα. Μία εβδομάδα "διακοπές" για να γράψουμε τα κείμενα των νέων εκπομπών μας του Σεπτεμβρίου εγώ και ο συνεργάτης / φίλος μου.
Σταθμός Κορίνθου και αναχώρηση στις 08:40 το πρωί με τον καφέ και τα τετράδια για τα κείμενα στο χέρι. Τότε δεν χρησιμοποιούσαμε λαπ τοπ!!!
Το ταξίδι ξεκινά και μεταξύ καφέδων, τσιγάρων και δήθεν εμπνευσμένων κειμένων καταγράφω...  

Δεν υπάρχουν σχόλια: