Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Κακοπέτρι... όνομα και πράγμα ο δρόμος προς Βουλκάνο!!!

Μεσσηνία: Κακοπέτρι... όνομα και πράγμα ο δρόμος
Πριν λίγους μήνες ασφαλτοστρώθηκε και μετά τις πρώτες βροχές, μετατράπηκε σε... βουνό
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, από την τελευταία φορά, που έγινε μεγάλος λόγος και με δημοσιεύματα, για την ποιοτική εκτέλεση έργων και τη μεγάλη έκπτωση που δίνονται σε δημοπρασίες για την εκτέλεση των δημοσίων έργων. Οι πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου, έδειξαν σε πολλές περιπτώσεις την «γύμνια» μας ως κράτος και ως αυτοδιοίκηση.
Μπορεί και ειδησεογραφικά να δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα στην Καλαμάτα, όσον αφορά τις ζημιές, όμως τεράστιες είναι και οι ζημιές που έχουν σημειωθεί και στην ύπαιθρο της Μεσσηνίας. Κάποιες από αυτές όμως, εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για την ποιότητα των έργων που έχουν εκτελεσθεί και εκτελούνται.

Στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο «βλέπετε» ή θα βλέπατε πριν τις πλημύρες, δύο έργα που έχουν κατασκευασθεί πρόσφατα. Τα ένα είναι ο περιφερειακός δρόμος που πάει από το Κακοπέτρι προς το Βουλκάνο και το άλλο είναι το νέο γεφύρι από τη Λάμπαινα προς Ελληνοεκκλησιά.

Ο δρόμος στο Κακοπέτρι, σύμφωνα με πληροφορίες διανοίχθηκε περίπου το 1995 από το δασαρχείο. Σύμφωνα και με την ταμπέλα που υπάρχει στην περιοχή ακολούθησε η ένταξή του στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, με δικαιούχο το Δήμο Μεσσήνης και με τον τίτλο «Βελτίωση δρόμου Κακοπέτρι – διασταύρωση οδού Βαλύρας – Αρσινόης» και συνολικό προϋπολογισμό 455.000 ευρώ.

Πριν λίγους μήνες ασφαλτοστρώθηκε και μάλιστα το Μάρτιο το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, αποφάσισε να δοθεί παράταση για την ολοκλήρωσή του, κάτι που σημαίνει ότι το έργο δεν έχει παραδοθεί επίσημα ακόμα. Ωστόσο, έχει δοθεί στην κυκλοφορία.
Μεσσηνία: Κακοπέτρι... όνομα και πράγμα ο δρόμος
Όπως βλέπετε όμως και στις φωτογραφίες, δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα από το δρόμο, ενώ με τεχνικούς που μιλήσαμε, σημείωσαν ότι ένα τέτοιο έργο και στο συγκεκριμένο σημείο δεν μπορεί να «σταθεί» χωρίς τεχνικά έργα, ενώ και η άσφαλτος στα σημεία που έχει ξηλωθεί, μοιάζει με… τσιγαρόχαρτο.

Στην ίδια περιοχή, τα ορμητικά νερά «ξήλωσαν» τα πέδιλα της νέας γέφυρας από Λάμπαινα προς Ελληνοεκκλησιά, με αποτέλεσμα ο δρόμος να κοπεί και η κυκλοφορία του δρόμου να ξεκινήσει και πάλι, αφού μπαζώθηκε το σημείο.
Παρά ταύτα, λίγα μέτρα πιο πριν το παλιό γεφύρι, στέκει αγέρωχο και χωρίς ζημιές από τα ίδια ορμητικά νερά που πήραν τη νέα γέφυρα.

Ωστόσο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, είναι απορίας άξιο πως στα κομμάτια του τσιμέντου της νέας γέφυρας που έχουν καταλήξει στην κοίτη του ρέματος, δεν φαίνεται πουθενά να υπάρχουν σίδερα!
tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: