Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Σύλληψη 4 κυνηγών για παράνομο κυνήγι τσίχλας και οδηγού για... στουρνάρι στη Λάμπαινα!!!

Σύλληψη 4 κυνηγών για παράνομο κυνήγι τσίχλας και οδηγού για... στουρνάρι στη ΜεσσηνίαΣυνολικά 5 συλλήψεις, 4 κυνηγών για παράνομο κυνήγι τσίχλας με κράχτη και μια σύλληψη οδηγού φορτηγού που έπαιρνε παράνομα στουρνάρι από λόφο στη Λάμπαινα, έκαναν δασοφύλακες της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας και του Δασαρχείου Καλαμάτας. 
Πιο αναλυτικά, την περασμένη Δευτέρα στις 3 το πρωί δασοφύλακας του Δασονομείου Μεσσήνης έκανε έλεγχο σε φορτηγό ιδιώτη εργολάβου. Το φορτηγό ήταν γεμάτο με στουρνάρι το οποίο είχαν εξορύξει παράνομα από λόφο σε δασική έκταση στην περιοχή της Λάμπαινας.
 
Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή. Οσον αφορά τις συλλήψεις για το παράνομο κυνήγι τσίχλας, οι δύο από τους τέσσερις κυνηγούς συνελήφθησαν την Τετάρτη το πρωί στο Νερόμυλο, στη θέση Αγιος Αθανάσιος, από δασικούς υπάλληλους που έκαναν περιπολία στην περιοχή. Κατασχέθηκαν δύο κυνηγητικά όπλα, μία ηχομιμητική συσκευή, 4 φυσίγγια, ένα δελτίο κατοχής όπλου και ένα βιβλιαράκι άδειας θήρας. 
Οι άλλοι δύο λαθροκυνηγοί συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης, στην Καρποφόρα, από το δασοφύλακα του Δασονομείου Μεσσήνης και ομοσπονδιακών θηροφυλάκων. Και σε αυτή την περίπτωση οι δύο συλληφθέντες κυνηγούσαν τσίχλες χρησιμοποιώντας κράχτη. Κατασχέθηκαν δύο κυνηγητικά όπλα, μία ηχομιμητική συσκευή, 52 φυσίγγια, ένα βιβλιαράκι άδειας θήρας. Και για τους 4 συλληφθέντες υποβλήθηκε σχετική μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: