Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Προσοχή:Ακάθεκτο συνεχίζει τη δράση του το βουλγάρικο κύκλωμα απατεώνων!!!

Πληγή δίχως τέλος έχει γίνει η ιστορία με τις τηλεφωνικές απάτες από Βούλγαρους, οι οποίοι καταφέρνουν - ακόμα και μετά την τόση δημοσιότητα, τα τόσα περιστατικά και τις τόσες συλλήψεις - να εξαπατούν κόσμο σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα.
Στη Μεσσηνία, τα τηλεφωνήματα για δήθεν ατυχήματα συγγενικών προσώπων δεν έχουν σταματήσει στιγμή και Αστυνομία ζητά από τους πολίτες να αναφέρουν την παραμικρή ενόχληση που δέχονται.
Τη Δευτέρα στην Τρίπολη συνελήφθησαν άλλοι δύο Βούλγαροι, που προσπάθησαν να εξαπατήσουν 19 άτομα, επιδιώκοντας να αποσπάσουν ποσό που ξεπερνά τα 180.000 ευρώ.


Το ίδιο σενάριο
Συγκεκριμένα, το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης συνέλαβε δύο Βούλγαρους, ηλικίας 36 και 47 ετών. Μαζί με άλλα μέλη της ομάδας στην οποία ανήκουν αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντάς τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Το σενάριο που χρησιμοποιούν πάντα ίδιο τα τελευταία χρόνια: τηλεφωνούν σε πολίτες και αφού πρώτα εξακριβώσουν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένο άτομο, δηλώνουν την ιδιότητα δικηγόρου ή αστυνομικού και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας για δήθεν τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη κάποιο παιδί τους ή άλλο συγγενικό τους πρόσωπο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα.

Τους περίμεναν
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι συγκεκριμένοι Βούλγαροι μαζί με συνεργούς τους από τις 4 έως τις 17 Οκτωβρίου είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν 19 άτομα στην Τρίπολη, με σκοπό να αποσπάσουν 185.000 ευρώ.
Συνεννοήθηκαν δε με άτομο που είχε δεχθεί τα τηλεφωνήματα και προφασίσθηκε ότι θα παραδώσει τα χρήματα που του ζητούσαν.
Όταν οι δύο Βούλγαροι πήγαν στο ραντεβού για να πάρουν τα χρήματα, αναγκάσθηκαν να αντιμετωπίσουν τους αστυνομικούς που τους περίμεναν.
Από την Αστυνομία κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.
Η Αστυνομία εφιστά την προσοχή στους πολίτες και να ενημερώνουν συνεχώς τα ηλικιωμένα άτομα της οικογένειάς τους για τα φαινόμενα απάτης. Συμβουλές προς τους πολίτες είναι αναρτημένες και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι πολίτες πρέπει να ενημερώνουν την Αστυνομία ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης.

Της Βίκυς Βετουλάκη/tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: