Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Συνεχίζεται η κοροϊδία στη Μεσσηνία: Από εβδομάδα σε εβδομάδα το επίδομα για τις πλημμύρες

Συνεχίζεται η κοροϊδία στη Μεσσηνία: Από εβδομάδα σε εβδομάδα το επίδομα για τις πλημμύρες
Την άλλη εβδομάδα πρόκειται να δοθούν τελικά τα 586 ευρώ της άμεσης ενίσχυσης στους 408 πλημμυροπαθείς του Δήμου Καλαμάτας, που εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.
Και αυτό λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών που πρέπει να υλοποιήσει ο δήμος. Τα 500.000 ευρώ, που εγκρίθηκαν ως έναντι ποσό για τις οικοσκευές που καταστράφηκαν και πρέπει να αντικατασταθούν, θα πάνε ακόμα πιο πίσω. Γιατί οι προβλεπόμενες διαδικασίες γι’ αυτά είναι ακόμα πιο χρονοβόρες, καθώς, σύμφωνα με το νόμο, απαιτείται φορολογική ενημερότητα από τους δικαιούχους.


Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωσή μας από το δήμο, οι καταστάσεις με τους 408 δικαιούχους από την πόλη και τα χωριά, για τα 586 ευρώ, βρίσκονταν μέχρι και χθες στη Διεύθυνση Πρόνοιας. Αναμένεται να πάνε στο Λογιστήριο και στη συνέχεια στην Οικονομική Επιτροπή, μεθαύριο Πέμπτη, όπου θα εγκριθεί η διάθεση της πίστωσης. Οπότε, το πιθανότερο είναι οι επιταγές να μοιραστούν στους δικαιούχους την επόμενη εβδομάδα. 

Οσον αφορά τις οικοσκευές, για την κατανομή των 500.000 ευρώ απαιτείται άλλη διαδικασία και θα χρειαστεί η κατάθεση φορολογικής ενημερότητας από τους δικαιούχους. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις οικοσκευές αναμένεται να εγκριθούν και άλλοι δικαιούχοι, καθώς μέχρι και χθες κατατίθεντο αιτήσεις από πληγέντες στη Διεύθυνση Πρόνοιας. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τις οικοσκευές λήγει 2 μήνες μετά τη θεομηνία, δηλαδή στις 7 Νοεμβρίου.

Γ.Σ./eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια: