Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Δυο ανήλικα αδέλφια από τη Μεσσήνη έκλεβαν μηχανάκια!

2 ανήλικα αδέλφια από τη Μεσσήνη έκλεβαν μηχανάκια!
Δύο αδέλφια από τη Μεσσήνη, ο ένας 15 χρονών και οι άλλος 17 χρονών, έκλεβαν μηχανάκια από τις 20 του περασμένου Φεβρουαρίου μέχρι και τις 15 Μαΐου, τα διέλυαν και μετά πωλούσαν τα εξαρτήματα και τα ανταλλακτικά.
Τους σκελετούς και ό,τι δεν μπορούσαν να πουλήσουν από τα μηχανάκια, τα πετούσαν έξω από τη Μεσσήνη, κοντά στο γήπεδο. Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται ότι είχαν διαπράξει συνολικά 10 κλοπές και τα ανταλλακτικά τα πωλούσαν σε γνωστούς για να βγάζουν λεφτά.
 

Δεν είναι η πρώτη φορά που σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία από την Ασφάλεια Καλαμάτας. Μαζί με άλλους δύο ανήλικους είχαν συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από αστυνομικούς της εν λόγω υπηρεσίας, πάλι για κλοπές δικύκλων. Τότε κατηγορούντο ότι είχαν διαπράξει 35 κλοπές, από πέρυσι το καλοκαίρι μέχρι και τη σύλληψή τους, και με τα ανταλλακτικά συναρμολογούσαν δικά τους μηχανάκια ή τα πωλούσαν με τους άλλους δύο σε γνωστούς για να βγάζουν λεφτά. Ολες οι κλοπές, και στην τότε υπόθεση αλλά και στην τωρινή, έχουν διαπραχθεί στην Καλαμάτα. 

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας πάντως δεν σταματά να ψάχνει ανάλογες κλοπές, ενώ η δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί της υπηρεσίας υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών. 

Θυμίζουμε ότι την πρώτη φορά που βρέθηκαν οι δύο αδελφοί κατηγορούμενοι, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο μεγαλύτερος αδελφός είχε παραπεμφθεί στην ανακρίτρια Καλαμάτας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εμπρησμό. Μετά την απολογία του τότε, συγκεκριμένα στις 19 Φεβρουαρίου, είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα, ενώ ο 15χρονος αδελφός του είχε αφεθεί ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα, όπως ορίζει ο νόμος για αυτές τις ηλικίες. Ωστόσο, τα δύο αδέλφια φαίνεται ότι μυαλό δεν έβαλαν και στις 20 Φεβρουαρίου, την επόμενη δηλαδή μέρα από την απελευθέρωσή τους, πήγαν και έκλεψαν!

Ν.Κ./eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια: