Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Μεσσήνη:Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού

Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού στη Μεσσήνη 
Ανοιχτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Γ' Γυμνασίου και Λυκείου, με θέμα «Κλίσεις, προσωπικότητα και επιλογή επαγγέλματος», διοργανώνει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης. 
Η εκδήλωση θα γίνει στις 6 μ.μ., στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης και απευθύνεται σε μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών τους.
 
Εισηγητής του θέματος θα είναι ο Νίκος Παυλάκος, σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και συγγραφέας του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο 2017». Η εκδήλωση περιλαμβάνει δίωρο σεμινάριο με τις εξής θεματικές ενότητες: Νέο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ομάδες προσανατολισμού (πρώην κατευθύνσεις). Επιστημονικά πεδία εξειδίκευσης. Προγράμματα σπουδών των Σχολών του μηχανογραφικού δελτίου. Επαγγελματικά δικαιώματα Σχολών. Στρατιωτικές σχολές. Μεταπτυχιακά προγράμματα - Τι αξίζει να γνωρίζετε. Προοπτικές της κάθε σχολής - Η αγορά εργασίας. Μετεγγραφές. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις προς τον εισηγητή και συζήτηση σε τυχόν απορίες του κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: