Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: «Αξιοποιούμε πλήρως τις δυνατότητες του προϋπολογισμού και εξασφαλίζουμε πόρους προς όφελος των πολιτών»

Αποτέλεσμα εικόνας για περιφέρεια πελοποννήσου
«Η μόνη σταθερά είναι ότι οι προϋπολογισμοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου εδώ και χρόνια έχουν μηδενικό έλλειμμα, κάτι το οποίο ενώ θεωρείται αυτονόητο, ποτέ δε γινόταν. Αυτό αποδεικνύει το πόσο καλή δουλειά γίνεται στην Περιφέρεια» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού του 2017 και εξήρε την προσπάθεια της περιφερειακής αρχής, τόσο να αξιοποιεί όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες με τον καλύτερο τρόπο, όσο και να βρίσκει νέους πόρους και να τους διαχειρίζεται με επιτυχία.
 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ασκεί υπεύθυνη διοίκηση και εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες που έχει, τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι ιδιαίτερα στον προϋπολογισμό δεν μπορεί να γίνει καμία υπέρβαση, καθώς δεν μπορούν να στραφούν πόροι σε άλλες κατευθύνσεις από αυτές που έχουν προδιαγραφεί.

Ο φετινός κρατικός προϋπολογισμός έχει 250 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα στους πόρους των Κοινών Αυτοτελών Πόρων για τις Περιφέρειες και γίνεται αντιληπτό ποια είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται συνέχισε ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι αυτή «η εξέλιξη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης και των υποψηφίων του Σύριζα στις Περιφερειακές εκλογές ότι θα μεριμνούσαν για την απόδοση όλων των ΚΑΠ που είχαν στερήσει οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. Και όχι μόνο αυτό, παρουσιάζετε τη μείωση των 250 εκατομμυρίων ευρώ στους ΚΑΠ ως «νοικοκύρεμα» της Κυβέρνησης». 
Η στάση της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα της μείζονος, φέρνει τις πληγές των οικονομικών θεμάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, η οποία προσπαθεί αδιέξοδα για αρκετά χρόνια να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της, δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τονίζοντας ότι «είναι πολύπλευρες οι ευθύνες αυτών που προσπαθούν να χτίσουν το πολιτικό τους αφήγημα πάνω στα ερείπια της χώρας και της κοινωνίας». 
Απαντώντας στο «αφήγημα» αυτών που ισχυρίζονται ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας, αντιπροσωπευτικότητας και διαβούλευσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υποστήριξε την άποψη ότι όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πρέπει με συνέπεια να αποδεικνύουν τη βαθιά πίστη τους στη δημοκρατία. 
«Απορρίπτουμε συλλήβδην τα στημένα παιχνίδια ανύπαρκτων πολιτικών δυνάμεων της χώρας και ποτέ δεν φοβηθήκαμε να μιλάμε για τους δήθεν κομιστές της μεγάλης ελπίδας και τους δήθεν μεγάλους επαναστάτες. Όλοι αυτοί δεν τόλμησαν ποτέ καμία προσωπική πολιτική επανάσταση, ούτε έχουν την τόλμη να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για τα δεινά που έφεραν στον τόπο με τη συμπεριφορά τους» τόνισε ο κ. Τατούλης.
Απαντώντας στο αφήγημα των Οικολόγων, οι οποίοι έκαναν παρατήρηση στην Περιφερειακή αρχή γιατί δεν αξιοποιεί τις δυνατότητες των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ οι ίδιοι είναι παντελώς αρνητικοί όταν πρέπει να ληφθεί μια σχετική απόφαση ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι «είναι οι ίδιοι που ενώ βρίσκονταν 2 χρόνια στο Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έκαναν τίποτα. Αντ’ αυτού θα έπρεπε να ντρέπονται για την εθνική στρατηγική για την κλιματική αλλαγή που κατέθεσαν. Ο συμμετοχικός προϋπολογισμός που επικαλέστηκαν θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι απαιτεί ειδική νομοθετική ρύθμιση. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εδώ και 4 χρόνια έχει εισηγηθεί σχετική πρόταση, στο μοντέλο της Μεγάλης Βρετανίας, δυστυχώς όμως περιορίζεστε στις εντυπώσεις χωρίς να καταθέτετε ουσιαστικές προτάσεις». 
«Λίγες μέρες πριν ο Σύριζα εισηγήθηκε τη συμμετοχή του Ελληνικού προϋπολογισμού στον Ευρωπαϊκό και αυτό το ψήφισαν όλες οι παρατάξεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ψηφίστηκε επίσης λίγες μέρες πριν ο προϋπολογισμός της χώρας χωρίς να αμφισβητηθούν τα στοιχεία. Πως μπορούν εδώ μέλη της αντιπολίτευσης να αμφισβητούν τα στοιχεία του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, όταν αυτά έχουν ελεγχθεί από το Οικονομικό παρατηρητήριο;» αναρωτήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «όσοι δεν υπερψηφίζουν τον προϋπολογισμό αποδεικνύονται πολύ μικροί απέναντι στην ευθύνη που τους έχουν αναθέσει οι πολίτες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: