Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας: "Απόφαση του… ποδαριού η απαγόρευση για το κυνήγι"

«Η απόφαση της 7ήμερης απαγόρευσης του κυνηγιού είναι του… ποδαριού, ωστόσο εμείς θα την σεβαστούμε και ήδη έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες στη Θηροφυλακή, η οποία θα είναι αμείλικτη σε τυχόν παραβάσεις».
Τα παραπάνω σημείωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας Παντελής Δρούγας, σε συνέντευξη Τύπου, χθες το μεσημέρι, στα γραφεία του συλλόγου.

«Ειδικά για τη Μεσσηνία η απόφαση για την 7ήμερη απαγόρευση λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν έχει κανένα νόημα. Ηδη, σε συνεννόηση με τους αντίστοιχους συλλόγους της Λακωνίας και της Αρκαδίας και τους κατά τόπους συλλόγους της Μεσσηνίας, προετοιμάζω έγγραφο που θα αποστείλω στο υπουργείο και με το οποίο θα διεκδικούμε ισόποση παράταση της κυνηγετικής περιόδου, δεδομένου ότι αυτές τις 7 ημέρες οι κυνηγοί τις έχουν πληρώσει» συνέχισε ο Π. Δρούγας. Πρόσθεσε επίσης ότι κατά την άποψή του θα έπρεπε, έτσι κι αλλιώς, να δοθεί παράταση στο κυνήγι του αγριόχοιρου, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες για καταστροφές που τα ζώα αυτά προκαλούν σε παραγωγούς.

«ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΟΗΜΑ»

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μαλαπάνης, υπεύθυνος των ομοσπονδιακών θηροφυλάκων για τη Μεσσηνία, επισήμανε ότι πριν μια εβδομάδα θα είχε νόημα η υπουργική απόφαση, αλλά -όπως τόνισε- η έκδοσή της τώρα είναι ακατανόητη. Παράλληλα υπενθύμισε ότι ήδη υφίσταται νόμος που προβλέπει αυτόματα την απαγόρευση του κυνηγιού όταν υπάρχει κατά 15% χιονοκάλυψη σε μια περιοχή.

Παρ’ όλ’ αυτά, συνέχισε, η Θηροφυλακή θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή στην εφαρμογή της απόφασης, «μέχρι και σήμερα (Σ.Σ. χθες) θα αρκεστούμε σε συστάσεις, αλλά από αύριο (Σ.Σ. σήμερα) που δεν νοείται κάποιος να δηλώσει ότι δεν γνώριζε, θα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί και δεν θα υπάρξει καμία ανοχή για τυχόν παραβάτες» σημείωσε.

Ο γενικός γραμματέας του Κυνηγετικού Συλλόγου Κώστας Μούζος αναφέρθηκε, στη συνέχεια, ότι οι κυνηγοί οφείλουν να είναι προσεκτικοί και να εφαρμόζουν τις οδηγίες σχετικά με τον επιτρεπόμενο ανά άτομο αριθμό θηραμάτων, προσθέτοντας ότι ήδη για ορισμένα είδη -όπως οι μπεκάτσες- υπάρχουν αρκετές καταγγελίες στον σύλλογο για υπερβάσεις.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΛΑΘΡΟΚΥΝΗΓΟΥ

Στη χθεσινή συνέντευξη, τέλος, έγινε γνωστό από τον Δ. Μαλαπάνη ότι πρόσφατα στη Μεσσηνία -την περασμένη Δευτέρα το βράδυ συγκεκριμένα, στην περιοχή του Δωρίου- μικτό κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Πελοποννήσου προέβη στη σύλληψη ενός ατόμου.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δ. Μαλαπάνης, ο συλληφθεί «είχε βγει για αγριογούρουνο, αλλά επειδή δεν βρήκε θεώρησε καλό να πυροβολήσει μια μπεκάτσα που καθόταν στο έδαφος. Κατασχέσαμε και το θήραμα και το όπλο» σημείωσε, προσθέτοντας ότι τέτοιες περιπτώσεις δεν επιδοκιμάζονται κατά κανέναν τρόπο από τους κυνηγούς, υπενθυμίζοντας ότι πολλές φορές οι ίδιοι οι κυνηγοί δίνουν φαγητό σε θηράματα που λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αντιμετώπιζαν προβλήματα επιβίωσης.

«Τέτοιοι άνθρωποι αποτελούν αποστήματα που πρέπει να φεύγουν, δεν τους θέλει η κυνηγετική οικογένεια» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου Π. Δρούγας, τονίζοντας ότι ο σωστός κυνηγός φροντίζει για την αειφορία και το φυσικό περιβάλλον.

 Β.Γ.Μ./eleftheriaonline
Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας: "Απόφαση του… ποδαριού η απαγόρευση για το κυνήγι"
* Στη φωτογραφία από δεξιά, Δημήτρης Μαλαπάνης, αρμόδιος Μεσσηνίας Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Πελοποννήσου, Παντελής Δρούγας πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μούζος γενικός γραμματέας και οι θηροφύλακες Χρήστος Νιάρχος και Παναγιώτης Κουρούπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: