Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Αεροπορικός κόμβος το αεροδρόμιο Καλαμάτας – Συνδέεται με 23 πόλεις διεθνώς!!!

Κατά την τουριστική περίοδο 2017, που ήδη ξεκίνησε με πτήση της Aegean από Μόναχο προχθές, η Καλαμάτα θα συνδέεται αεροπορικώς με 23 πόλεις της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, όπως προκύπτει από το σχετικό προγραμματισμό τον οποίο κοινοποίησε ο Δημήτρης Μανδηλάρης, αερολιμενάρχης του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».
Ταυτόχρονα, θα πυκνώσουν τα δρομολόγια με συγκεκριμένες πόλεις του εξωτερικού, με τις οποίες υπήρχε σύνδεση, καθώς εντάσσουν την Καλαμάτα στον προγραμματισμό τους και άλλες αεροπορικές εταιρείες.
Σημειώνεται, δε, ότι ίσως υπάρξει περαιτέρω αύξηση στις συνδέσεις με το εξωτερικό, διότι δεν έχουν οριστικοποιήσει όλες οι εταιρείες το πρόγραμμα των πτήσεών τους.
Η Καλαμάτα, με τα έως τώρα δεδομένα, θα συνδεθεί αεροπορικώς με τις εξής πόλεις του εξωτερικού: Λάρνακα Κύπρου (νέα σύνδεση), Λιλ Γαλλίας (νέα σύνδεση), Κοπεγχάγη, Μπρατισλάβα Σλοβακίας, Άμστερνταμ, Φρανκφούρτη, Πράγα, Μπίλουντ Δανίας, Λυών Γαλλίας, Τελ Αβίβ, Λονδίνο, Παρίσι, Κατοβίτσε Πολωνίας, Βιέννη, Μόναχο, Βαρσοβία, Στοκχόλμη, Ντίσελντορφ, Ναντ Γαλλίας, Μιλάνο, Μόσχα, Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ.
Επίσης, θα υπάρξει αύξηση των πτήσεων εσωτερικού, καθώς θα πυκνώσουν τα δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη, ενώ θα υπάρξει σύνδεση και με την Αθήνα.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η αύξηση των πτήσεων για φέτος στο αεροδρόμιο κυμαίνεται σε ποσοστό 18%. Ειδικότερα, περισσότερες από 15 αεροπορικές εταιρείες θα επιχειρήσουν στην Καλαμάτα για το 2017 συνδέοντας τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με δεκάδες προορισμούς. Μεταξύ των εταιρειών που θα ενισχύσουν τη συνδεσιμότητα της Καλαμάτας με διεθνείς προορισμούς είναι η Aegean, η British Airways, η Αir Berlin, η Εasy Jet, η Austrian Airlines, η SAS, η Τhomas Cook και η Transavia.
Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός της επαναφοράς της πτήσης Καλαμάτα - Αθήνα από την Αegean. Θα πραγματοποιούνται συνολικά 12 πτήσεις την εβδομάδα, μειώνοντας την πρόσβαση στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα σε μόλις 50 λεπτά. Η Aegean θα προσθέσει νέες απευθείας πτήσεις από τη Λάρνακα και η TUIFly Belgium από τη Λιλ της Γαλλίας. Παράλληλα, αυξάνονται οι συχνότητες των δρομολογίων της Aegean από τη Μόσχα σε δύο πτήσεις την εβδομάδα και της Condor από Μόναχο σε δύο πτήσεις, επίσης, την εβδομάδα.
Επιπλέον, η British Airways αποφάσισε να επεκτείνει την επιχειρησιακή περίοδο των πτήσεων από το Χίθροου στο Λονδίνο έως το τέλος Οκτωβρίου.
Σημειώνεται βάσει των τελευταίων συγκεντρωτικών στοιχείων ότι κατά την περυσινή σεζόν οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας αυξήθηκαν κατά 24,6% σε σχέση με το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: