Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμα σε όλη τη Μεσσηνία

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΑΛΥΡΑΣ
Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιμένει όσους θελήσουν να μπουν στο κλίμα του τελευταίου τριημέρου της Αποκριάς. Επίκεντρο των εκδηλώσεων στο νομό μας, η Καλαμάτα και το 5ο -κατά σειρά- Καρναβάλι της και το ιστορικό Καρναβάλι της Μεσσήνης (που φέτος συμπληρώνει 157 χρόνια πορείας) και της Βαλύρας που η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Το Καλαματιανό Καρναβάλι, που ολοκληρώνεται με τη μεγάλη παρέλαση των πληρωμάτων το μεσημέρι της Κυριακής στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και με συναυλία των Μύρωνα Στρατή, Ήβη Αδάμου και Ησαία Ματιάμπα. Την τελετή λήξης θα παρουσιάσει ο Χρηστος Φερεντίνος. Εκτός, όμως, από την πόλη, υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις στις Δημοτικές Ενότητες της μεσσηναικής πρωτεύουσας, με κορυφαία αυτή του αρχέγονου «Δρώμενου της Ευετηρίας» στη Νέδουσα, που θα πραγματοποιηθεί για στο χωρίο μια ακόμα χρονιά το πρωί της Καθαράς Δευτέρας. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΑΛΥΡΑΣ
ΦΩΤΟ:ΑΠΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΑΛΥΡΑΣ


Με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, ολοκληρώνεται και το Καρναβάλι της Μεσσήνης ενώ σημαντικός θεωρείται όσον αφορά στα δρώμενα των ημερών και ο «Γάμος του Κουτρούλ绨στη Μεθώνη, επίσης την Καθαρά Δευτέρα. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης σε Φιλιατρά, Πύλο και Κορώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: