Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Βαλύρα SOS:Σε ''κώμα'' έχει πέσει ο Θάμυρις-Άφαντος ο πρόεδρος-Άφαντα τα λεφτά του Συλλόγου-Άφαντα τα κλειδιά, άφαντα τα βιβλία & η σφραγίδα!!!

Χρήστος Θ. Παπαδόπουλος
Πρόεδρος Π.Σ Θάμυρις
Τι συμβαίνει και τι σημαίνουν όλα αυτά;;;
Ο Πρόεδρος οφείλει να δώσει εξηγήσεις!!!
Όμηρο και κλειστό κρατάει εδώ και δύο χρόνια τον Πολιτιστικό μας Σύλλογο ο πρόεδρος του, κ. Χρήστος Θ. Παπαδόπουλος και συμπεριφέρεται με περισσή θρασύτητα σε όποιον τολμάει να του θέσει το θέμα της αδράνειας του Συλλόγου και τα σχετικά περί  του Θάμυρι θέματα.  
Στην διάρκεια της διετούς θητείας του έκανε όλο και όλο ένα Διοικητικό Συμβούλιο, πριν το πανηγύρι του 2015 και άλλο ένα απολογιστικό, μετά το πανηγύρι εκείνης της χρονιάς, που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Το 2016 έλαβε από τον Δήμο άδεια για την τέλεση του πανηγυριού στο όνομα του Συλλόγου. Μετά τη λήξη του πανηγυριού εξαφανίστηκε και δεν έκανε κανέναν οικονομικό απολογισμό. Στο μεταξύ είχε φροντίσει να ''παραιτήσει'' με τον τρόπο του τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ και να δρα ανεξέλεγκτα. Το εξωφρενικό είναι ότι διαλαλεί παντού πως μπήκε  μέσα  και πλήρωσε πολλά λεφτά από την ...τσέπη του!!!
Στον δημοσιογράφο Χρήστο Παπαγεωργίου είπε ότι μπήκε μέσα 3.000 ευρώ!!! Σε εμένα (τον γράφοντα)  έκανε ...''σκόντο'' και μου είπε ότι μπήκε μέσα 2.000 ευρώ!!!
Εμείς όλοι όμως, η γενιά του 1980 που δημιουργήσαμε τον Θάμυρι και διοργανώναμε του Αγίου Πνεύματος πανηγύρι επί 33 συναπτά έτη , γνωρίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πέσει έξω το πανηγύρι της Βαλύρας, ακόμα κι' όταν έκανε ψύχρα ή και ακόμα είχε βρέξει. Πόσο μάλλον στο πανηγύρι του 2016 που ο καιρός ήταν εξαίρετος και η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Κάθε βραδιά του τριημέρου είχε και από 1.200   άτομα περίπου!!! 
Ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος ''Θάμυρις'' έγραψε ιστορία όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο εντός της Βαλύρας αλλά και εκτός αυτής. Στο ενεργητικό του καταγράφεται η επανέναρξη  των ανασκαφών στην Αρχαία Μεσσήνη και η αναβίωση των Ιθωμαίων που έκανε γνωστή την περιοχή μας σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Αυτή την ιστορία δεν μπορεί να την σπιλώνει και να την βεβηλώνει ο κύριος πρόεδρος, που στην ουσία τοποθετήθηκε εκεί, διότι δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον καθώς στο Διοικητικό Συμβούλιο ανακυκλώνονται τα ίδια άτομα και έχουν κουραστεί. Εδώ θα πρέπει να προσέξουμε πολύ αυτό το θέμα και προκειμένου  να μπαίνουν στο Δ.Σ άτομα ανάξια ίσα-ίσα για να  κρατιέται ''ζωντανός'' ο Σύλλογος και να γίνονται αυτά που καταγγέλλω τώρα και που όπως λένε οι ''κακές'' οι γλώσσες δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, καλύτερα είναι να τον κλείσουμε για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί από την υστεροφημία του.
Ωστόσο ο κ.Παπαδόπουλος οφείλει να συγκαλέσει άμεσα γενική συνέλευση, γιατί έτσι και αλλιώς η θητεία του έχει ήδη λήξει. Πρέπει να γίνει οικονομικός απολογισμός, γιατί εκτός της διαδικασίας, ο κόσμος που δίνει  τον όβολο του πρέπει να γνωρίζει πού πηγαίνουν τα χρήματά του.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι εγώ ως αντιπρόεδρος προκάλεσα εισαγγελική εντολή πριν από 6 μήνες , στη οποία  δεν έχει συμμορφωθεί. Ήτοι να μας παραδώσει τα κλειδιά, το βιβλιάριο καταθέσεων, τα βιβλία ταμείου και πρακτικών , και την σφραγίδα του Συλλόγου.


Ο αντιπρόεδρος του Π.Σ ''Θάμυρις''

Ιωάννης Ελ. Λινάρδος

Βαλύρα:25 Φεβρουαρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: