Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Σύσκεψη για το ασφαλιστικό στα γραφεία της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας

Σύσκεψη για το ασφαλιστικό στα γραφεία της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας
Με ανακοίνωσή της η Ενωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσσηνίας ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έγινε ευρεία σύσκεψη των μελών της στα γραφεία της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, με βασικό θέμα τον ισχύοντα από την 1η Ιανουαρίου ασφαλιστικό νόμο. Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «κατά τη σύσκεψη αναφέρθηκαν πτυχές του νόμου, με αρκετές διευκρινιστικές εγκυκλίους πλέον σε ισχύ.
 
Κατά τη συζήτηση αυτό που κυριάρχησε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων είναι οι παρακάτω στόχοι πάλης: Κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016 και όλων των προηγούμενων που μειώνουν τις συντάξεις. Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας - πρόνοιας. Υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια για όλους χωρίς προϋποθέσεις. Δραστική αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς με προοπτική την παραπέρα μείωσή τους. Επιστροφή των αποθεματικών που με διάφορες μεθοδεύσεις άδειασαν τα ταμεία με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. 
Πάγωμα των χρεών που αφορά την ατομική ασφάλιση των επαγγελματιών. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: