Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Βαλύρα: Κηδεία... ''απεβίωσε'' ο Θάμυρις - Τον τελείωσε ο φερόμενος ως πρόεδρος του, Χρήστος Θ.Παπαδόπουλος!!!

Κάντε εδώ και τώρα οικονομικό απολογισμό κ.Πρόεδρε.
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!! 
Αυτό που συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια στον Πολιτιστικό Σύλλογο της Βαλύρας είναι πρωτοφανές, είναι μια τραγωδία, είναι θάνατος για τον ιστορικό μας Σύλλογο ο οποίος στήθηκε με πολλούς κόπους και ανιδιοτελή προσφορά των ιδρυτών του το 1981. 
Σε αυτά τα 36 χρόνια έγραψε ιστορία με την μεγάλη δράση του , όχι μόνο στη Βαλύρα, αλλά στην ευρύτερη περιοχή, όπως στην έναρξη των ανασκαφών στην Αρχαία Μεσσήνη και την αναβίωση των Ιθωμαίων. Κανείς τότε δεν φανταζόταν ότι θα έλθει μια στιγμή που θα έχει τέτοια τραγική κατάληξη από ένα πρόεδρο, που στην ουσία επιλέχθηκε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από άλλα άτομα. Η θητεία του έχει λήξη από τις αρχές του χρόνου και δεν έβγαλε ανακοίνωση για διενέργεια γενικής συνέλευσης.

Τώρα θα πει κανείς ένα συμβούλιο και μόνο έκανε πριν το πανηγύρι του 2015 και ένα δήθεν απολογιστικό συμβούλιο λίγο μετά το πανηγύρι αυτό χωρίς όμως να δώσει τελική εικόνα για τα οικονομικά αποτελέσματα του πανηγυριού; Ναι ακριβώς έτσι είναι όπως το διαβάζετε!!!
Πέρυσι προχώρησε στην διενέργεια του πανηγυριού και κατόπιν εξαφανίστηκε και σφύριζε αδιάφορα όταν του λέγαμε να κάνει συμβούλιο για οικονομικό απολογισμό. Τώρα όποιος του ζητάει να του πει για ποιο λόγο δεν λειτουργεί ο Θάμυρις, τον ''λούζει'' με  χυδαία ''κοσμητικά'' επίθετα και τον απειλεί, άκουσον - άκουσον,  ότι θα τον χτυπήσει!!! Αυτό είναι βαρβαρότητα και αποδεικνύει ότι ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος και δεν μπορεί να παράξει πολιτισμό. Στο μεταξύ είχε φροντίσει με τον τρόπο του να ''παραιτήσει'' μερικά μέλη του Δ.Σ γιατί προφανώς τον ενοχλούσαν...!!!  
Όλοι εμείς που έχουμε ανακατευθεί τόσα χρόνια με τον Θάμυρι γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί το πανηγύρι της Βαλύρας να πέσει οικονομικά έξω. Τα πόσα είναι τα άτομα σε μια γεμάτη πλατεία το ξέρουμε. Ξέρουμε επίσης πόσο κέρδος θα έχουμε πάντα από την κατανάλωση ποτών και αναψυκτικών καθώς και από την πώληση ψημένης γουρουνοπούλας. Αφαιρουμένων από τα έσοδα αυτά των δαπανών:ορχήστρα, εξέδρα, τραπεζοκαθίσματα  κ.λ.π , πάντα έχουμε κέρδος για λογαριασμό του συλλόγου. Ακόμα και σε τριήμερα του Αγίου Πνεύματος που ο καιρός ήταν άστατος, ο κόσμος ερχόταν και στήριζε το πανηγύρι. Έξω δεν πέσαμε ποτέ!!!
Τώρα ο κ. Πρόεδρος ισχυρίζεται και διαλαλεί ότι το πανηγύρι του 2016 έπεσε οικονομικά έξω. Αφού νομίζει ότι είναι έτσι, γιατί δεν παρουσιάζει οικονομικό απολογισμό;;; Γιατί αποφεύγει;;; Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται,, λέει μια παροιμία.  Ιδού η Ρόδος λοιπόν ιδού και η γενική συνέλευση που προγραμματίζεται για την Μεγάλη Εβδομάδα από ιστορικά στελέχη του Θάμυρι και στην οποία θα κληθεί να λογοδοτήσει για τις πράξεις και τα τερτίπια του. Αν δεν παρουσιαστεί, τον λόγο πλέον θα έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν ακούγεται όμορφα αυτό, αλλά δυστυχώς πρέπει να προστατεύσουμε την ιστορία του Συλλόγου και την αξιοπιστία του , με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η συνέλευση της Μ.Εβδομάδας θα προσπαθήσει να αναστήσει τον Θάμυρι με ένα νέο Δ.Σ που θα αποτελείται από σοβαρούς ανθρώπους και οι οποίοι θα πονάνε για τον σύλλογο.
Στο μεταξύ πρέπει να αναφερθεί ότι όπως ακούγεται, ο Χ. Παπαδόπουλος πήρε τα πράγματα από την αίθουσα που στεγάζονταν ο Θάμυρις και τα καταχώνιασε σε κάποιο υπόγειο!!! Δηλαδή κανονικός ενταφιασμός!!!

Η ΕΛΠΊΔΑ
Ευτυχώς όμως που υπάρχουν άνθρωποι που πονάνε πολύ για τον Σύλλογο και θα προσπαθήσουν να τον ξαναζωντανέψουν. Ίδωμεν...!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: