Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Βαλύρα-Πάσχα 2017: Χριστός Ανέστη - Χρόνια πολλά απανταχού της γης αδέλφια και φίλοι!!!

Με μεγάλη θρησκευτική κατάνυξη πέρασε στη Βαλύρα η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα των Θείων Παθών. Πλήθος πιστών παρακολουθούσε τις Ιερές ακολουθίες στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Αθανασίου Βαλύρας όπου χοροστατούσε ο Ιερέας μας, π.Ιωάννης Φωτεινός. Ο καιρός θαυμάσιος και η φύση ανθισμένη ήταν πανέτοιμη να υποδεχθεί το χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης του Θεανθρώπου. Στις γειτονιές οι κάτοικοι έρραναν με άνθη τον επιτάφιο και το λιβάνι ανέβαινε, μέσα από τις φωτιές, ως προσευχή στον ουρανό.
Ο κόσμος απογοητευμένος  από τους πολιτικούς, στρέφει τις ελπίδες του στον Θεάνθρωπο Χριστό. Η προσέλευση των πιστών ήταν μεγάλη καθώς πολλοί Βαλυραίοι, κυρίως από την πρωτεύουσα, προτίμησαν να κάνουν Πάσχα στην γενέτειρα. Το βράδυ της Ανάστασης η εκκλησία μας ήταν γεμάτη μέσα-έξω και με το ''Δεύτε λάβετε φως'' , όλοι άναψαν τις λαμπάδες τους με το Άγιο φως που είχε στο μεταξύ έλθει από τα Ιεροσόλυμα. 

Χριστός Ανέστη & Χρόνια πολλά απανταχού της γης αδέλφια και φίλοι!!!
Και του χρόνου να είμαστε καλά και μαζί με την Ανάσταση του Χριστού μας να γιορτάσουμε και την Ανάσταση  της πατρίδας μας!!!


ΦΩΤΌ:










Δεν υπάρχουν σχόλια: