Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Η ιστορία του Ελληνικού χρέους-Όταν οι δικτάτορες έβαζαν τα ''γυαλιά'' στους δήθεν ''δημοκράτες''-Η αλήθεια είναι πικρή!!!

Επιμέλεια:Γιάννης Λινάρδος
Οικονομολόγος-Δημοσιογράφος
Πριν ξεκινήσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου θα πρέπει να διευκρινίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδέχομαι τις δικτατορίες και τα αυταρχικά καθεστώτα. Όμως αποδέχομαι και επικροτώ τις πράξεις τους όπου δεν ανέχθηκαν να υποκύψουν στους τοκογλύφους και να εξαθλιώσουν τον Ελληνικό λαό, όπως κάνουν οι σημερινοί δήθεν ''δημοκράτες''. 

Το 1936, ο δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς αρνήθηκε να πληρώσει το χρέος προς τη βελγική Τράπεζα Societe Commerciale de Belgique. Η βελγική κυβέρνηση προ­σέφυγε τότε στο Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου ζητών­τας την ικανοποίηση των νομίμων δικαιωμάτων της Τράπεζας της.Το διεθνές Δικαστήριο αποδέ­χτηκε το σκεπτικό της Ελλάδας και τη δικαίωσε, δημι­ουργώντας συγχρόνως ένα νομικό προηγούμενο που εκ­μεταλλεύτηκαν αργότερα αρκετές άλλες χώρες, όπως η Αργεντινή και ο Ισημερινός, που επίσης αρνήθηκαν να πληρώσουν τα επαχθή χρέη τους.

Η χούντα των συνταγματαρχών άφησε ένα, ομολογου­μένως, διαχειρίσιμο χρέος το 1974 στον Κων. Καρα­μανλή. Μέσα σε μια επταετία ο «εθνάρχης» το διόγκωσε αρκετά με συνεχή δανεισμό.  Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια: