Κυριακή 9 Απριλίου 2017

«Προμηθέας Δεσμώτης» από την Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης στην Αρχαία Μεσσήνη!

«Προμηθέας Δεσμώτης» από την Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης στην Αρχαία ΜεσσήνηΗ ελληνική άνοιξη φύλαξε, χθες Πέμπτη, τα καλύτερα στους διοργανωτές, στους μετασχόντες και στους θεατές της τελευταίας παράστασης του φετινού 6ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, στην Αρχαία Μεσσήνη. 
Κάτω από έναν λαμπρό ήλιο, οι τυχεροί που βρέθηκαν χθες στο εκκλησιαστήριο της αρχαίας πόλης, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια έξοχη παράσταση από τους τελειόφοιτους σπουδαστές της RADA (Royal Academy of Dramatic Art / Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης), οι οποίοι απέδωσαν την τραγωδία «Προμηθέας Δεσμώτης» («Prometheus Bound»), του Αισχύλου.
Θα πρέπει να σημειωθεί δε, ότι η εν λόγω παράσταση προγραμματίζεται να επαναληφθεί σήμερα, στις 11 το πρωί, στη Μεσσήνη, στο θεατράκι του πάρκου. Στην παράσταση της πιο πάνω σχολής θεάτρου του Λονδίνου -η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων του είδους της στον κόσμο-, πήραν μέρος οι Τζέιμι Μπελ, Στέφανι Μπρίκνερ. Γκιούναρ ντε Γιονγκ, Ντιν Ελιοτ, Εριν Φρέντιν, Σάσα Κέιν, Τόμας Κέλσεϊ, Λούσι - Ρόουζ Λέοναρντ, Τζόναθαν Μος, Σάρα - Τζέιν Ρόθκοπφ, Τσαρλς Σόμπρι, Κωνσταντίνος Συμσιρής, Καταρίνα Ταμ και Λιουκ Γουίλσον. Την εξαιρετική αυτή παράσταση, ακολούθησε η τελετή λήξης του Φεστιβάλ, από τον Σύλλογο Χορού και Ενόργανης «Χαρά του Παιδιού», με μία χορογραφία υπό την καθοδήγηση της δασκάλας χορού Αγγελικής Αγγελοπούλου στο μουσικό θέμα «Λεωνίδας» του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Στην τελετή λήξης χόρεψαν οι Ιωάννα - Κωνσταντίνα Ρούτση, Δήμητρα Καρλή, Κωνσταντίνα Οικονόμου, Λήδα Αθανασοπούλου, Λένα Λελεμάντ - Τσούση και η μικρή Κωνσταντίνα Λουκάκου. (Φωτογραφία: Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: