Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ήταν έγκυος χωρίς να το ξέρει & γέννησε το 4ο παιδί της!!!

Μεσσηνία: Έγκυος χωρίς να το ξέρει - Γέννησε το 4ο παιδί της!
Ένα απίστευτο συμβάν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας το προηγούμενο Σάββατο, όταν νεαρή γυναίκα από τα Φιλιατρά έφτασε στα Επείγοντα με έντονες ενοχλήσεις στην κοιλιά και λίγη ώρα αργότερα γέννησε χωρίς η ίδια να έχει αντιληφθεί ότι είναι έγκυος! 
Οι γιατροί έμειναν άφωνοι όταν τους είπε πως δεν ήξερε ότι ήταν έγκυος και ότι απλώς είχε έντονους πόνους στην κοιλιά, χωρίς να ξέρει τι τους προκαλούσε. 

Οπως είναι φυσικό στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός, καθώς η γυναίκα ήταν ετοιμόγεννη. Ετσι ο γυναικολόγος, η μαία -που αν και δεν εφημέρευε έσπευσε στην υπηρεσία της- και ο παιδίατρος κατάφεραν μετά από λίγη ώρα να ξεγεννήσουν με φυσιολογικό τρόπο τη νεαρή γυναίκα. Μάλιστα πρόκειται για το 4ο παιδί της οικογένειας και το γεγονός ότι η προηγούμενη γέννα της μητέρας ήταν με καισαρική τομή δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο το έργο των γιατρών, που όμως τα κατάφεραν και έτσι όλα πήγαν καλά.
Στη συνέχεια μητέρα και νεογέννητο μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση, καθώς είναι πιο οργανωμένο.
Αυτό δε που έκανε εντύπωση στους γιατρούς είναι πως η μητέρα όλους αυτούς τους μήνες της εγκυμοσύνης της δεν είχε αντιληφθεί ούτε κατά διάνοια ότι είναι έγκυος, ενώ δεν είχε τύχει να πάει σε γιατρό, από τον οποίο θα ήταν εύκολο να διαπιστωθεί η εγκυμοσύνη της.
Το ευτύχημα είναι ότι όλα πήγαν καλά και το γεγονός αντιμετωπίστηκε άμεσα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Η σημασία της παρουσίας του στην περιοχή αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά, όπως και η ανάγκη για περαιτέρω στελέχωσή του με προσωπικό, καθώς οι υπηρεσίες που παρέχει είναι πολύ σημαντικές.
Γράφτηκε από τον  

Δεν υπάρχουν σχόλια: