Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Υπέρ του Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο δήμαρχος Καλαμάτας!!!

Παρέμβαση υπέρ του Μητροπολίτη Μεσσηνίας έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στο ζήτημα της διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Άμυνας και στον κ. Χρυσόστομο.
Ο κ. Νίκας σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξε ο κ. Καμμένος για «τετράδια ρουσφετιών» από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας τόνισε ότι «δεν είναι προς θάνατο αν ο Μητροπολίτης ζήτησε κάτι για κάποιον άλλο».
Ο κ. Νίκας προσέθεσε ότι ο Μητροπολίτης ακόμα και αν ζήτησε κάτι «δεν το επέβαλλε, αλλά το ζήτησε» και κατέληξε σημειώνοντας ότι ο κ. Χρυσόστομος «δεν μαζεύει ψήφους». Πάντως, όσον αφορά στον εαυτό του, ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε ότι είναι κατά των ρουσφετιών και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει ζητήσει ποτέ τίποτα. «Αν (σσ ο κ. Καμμένος) έχει να πει κάτι για το δήμαρχο να το πει δημόσια» σημείωσε με νόημα ο κ. Νίκας.

«Να ενημερωθεί ο Τσίπρας»
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, πέρα από τη διένεξη του υπουργού Άμυνας με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της λειτουργίας του στρατοπέδου. Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι ο κίνδυνος για την κατάργηση του στρατοπέδου είναι υπαρκτός και σημείωσε ότι οι πραγματικοί λόγοι που οδηγούν σε αυτή την εξέλιξη είναι πολιτικοί και οικονομικοί. «Το στρατόπεδο έχει μπει στη διελκυστίνδα πολιτικών αντιπαραθέσεων» σημείωσε αρχικά ο κ. Νίκας για να προσθέσει ότι «ενδεχόμενη κατάργηση του στρατοπέδου θα είναι πράξη πολιτική». Μάλιστα ο δήμαρχος Καλαμάτας ζήτησε να ενημερωθεί για το ζήτημα ο πρωθυπουργός της Χώρας, Αλέξης Τσίπρας.
«Να δούμε τον συνολικό σχεδιασμό»
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, τέλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα του συνολικού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ σχετικά με τη λειτουργία των στρατοπέδων, σχεδιασμός στον οποίο περιλαμβάνεται και το στρατόπεδο της Καλαμάτας. Ο κ. Νίκας παραδέχθηκε ότι οι δήμοι ούτε μπορούν, ούτε έχουν τις γνώσεις να συντάξουν και να κρίνουν το στρατιωτικό δόγμα και σχεδιασμό της Χώρας. Ωστόσο, προσέθεσε ότι θα πρέπει να γίνει γνωστός ο σχεδιασμός στο σύνολό του για να μπορέσουν όλοι να αξιολογήσουν τα κριτήρια των τελικών αποφάσεων για τα στρατόπεδα όλης της χώρας.

vimaorthodoxias

Δεν υπάρχουν σχόλια: