Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Τρίπολη:Αυστηρή κριτική Τατούλη σε Καμμένο για όσα δήλωσε κατά του Μητροπολίτη Μεσσηνίας!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Πέτρος ΤατούληςΣφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, εξαπέλυσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας.
Ο κ. Καμμένος μιλώντας στον Alpha, είπε ο ότι Μητροπολίτης, «του επιτίθεται συνεχώς, διότι τα τετράδια με τα ρουσφέτια που του έστελνε, ο ίδιος δεν τα ικανοποιεί». Επίσης, είπε ότι «οι άλλοι το κατάλαβαν, αλλά ο μητροπολίτης αποφάσισε ότι θα επιτεθεί στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, γιατί θέλει να έχει τρία στρατόπεδα και ένα βιβλίο ρουσφέτι. Αυτό, όπως είπε ο υπουργός, δε γίνεται».
Σχολιάζοντας αυτές τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωση:


«Ο κ. Υπουργός θα έπρεπε να σεβαστεί τόσο τη θεσμική του θέση ευθύνης, όσο και τους συνταγματικά διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Πολιτείας.

Οι αναφορές του για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας είναι τουλάχιστον απαξιωτικές και θα έπρεπε ήδη να τις είχε ανασκευάσει δημόσια. Θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί ότι από τη θεσμική του θέση εκπροσωπεί την πολιτεία, η οποία σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει να εδραιώσει τέτοιους είδους σχέσεις με την Εκκλησία.

Στη δύσκολη αυτή χρονική περίοδο για τη χώρα η επίδειξη υπευθυνότητας και σύνεσης αποτελεί δείγμα πολιτικού ήθους και ενδυναμώνει την κοινωνική συνοχή μιας κοινωνίας σε δεινή θέση.

Με τη στάση του ο κ. Καμμένος απομειώνει το κύρος του αξιώματος που καλείται να υπηρετήσει, ειδικά σε μια περίοδο που, για εθνικούς λόγους, θα έπρεπε να επιδιώκει την ενίσχυσή του.

Απ’ την άλλη πλευρά, σε ότι αφορά το ενδεχόμενο κλεισίματος του ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει ακλόνητα πιστή στη δέσμευσή της για ενίσχυση των δομών και υποδομών της, ώστε να ενδυναμώνει την τοπική της οικονομία.

Σε ανάλογες προσπάθειες και πάλι η Περιφερειακή αρχή μπήκε μπροστά, υποστηριζόμενη τόσο από το Δήμο Καλαμάτας, όσο και από τους υπόλοιπους φορείς και συλλογικότητες της Μεσσηνίας και της Νότιας Ελλάδας, και απέτρεψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Καλούμε όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς, τους θεσμούς και τους πολίτες να πολλαπλασιάσουν τη φωνή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς οποιαδήποτε άλλη συζήτηση δεν κρύβει τίποτα άλλο, παρά μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: