Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

«Γλυκιά Μεσσηνία»: Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για το σακχαρώδη διαβήτη στη Μεσσηνία!

Σχετική εικόνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή στη Χώρα οι δράσεις των τριών πρώτων εκδηλώσεων του ενημερωτικού προγράμματος «Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδη διαβήτη: Υψώνουμε ασπίδα προστασίας».
Το πρόγραμμα -το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία»- διεξάγεται από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο σε διάφορες περιοχές του νομού.
 
Οι τρεις πρώτες εκδηλώσεις έγιναν 2 Ιουνίου στην Καλαμάτα, 15 Ιουνίου στην Πύλο και 16 Ιουνίου στη Χώρα. Τον συνολικό συντονισμό του προγράμματος έχει αναλάβει ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Χαλβατσιώτης. 
Κατά τη διάρκεια των δράσεων, οι κάτοικοι της Καλαμάτας, της Πύλου και της Χώρας είχαν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c), καθώς και να ενημερωθούν έγκυρα για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του σακχαρώδη διαβήτη. 
Επόμενοι σταθμοί της εν λόγω πρωτοβουλίας θα είναι ο Μελιγαλάς (29 Ιουλίου), η Καρδαμύλη, η Μεσσήνη, η Κυπαρισσία, οι Γαργαλιάνοι και τα Φιλιατρά (εντός του Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου).  
Το συνολικό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου - Νέστορος, Οιχαλίας, Δυτικής Μάνης, Μεσσήνης και Τριφυλίας και τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Ερευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Π.Ε. Μεσσηνίας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων Με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: