Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Αναγκαία η αντικατάσταση των παλιών πυροσβεστικών στη Μεσσηνία!

Αναγκαία η αντικατάσταση των παλιών πυροσβεστικών στη Μεσσηνία 
Την αναγκαιότητα αντικατάστασης των παλιών πυροσβεστικών οχημάτων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και Natura, έθεσαν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας σε συνάντησή τους με τον περιφερειακό διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχο Θεόδωρο Λαρέζο.
Η συνάντηση έγινε την περασμένη Τρίτη και οι πυροσβέστες της Μεσσηνίας ενημέρωσαν τον αρχιπύραρχο για τα κυριότερα προβλήματά τους.
Εκτός από την παλαιότητα των πυροσβεστικών οχημάτων, κυρίως των δασικών, ζήτησαν και τη συνεχή συντήρηση των υπαρχόντων για την ασφάλεια του πυροσβεστικού προσωπικού. 

Σε σχετική ανακοίνωση η Ενωση Πυροσβεστών Μεσσηνίας αναφέρει ακόμη πως «αναλύθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από την 16ωρη ή 24ωρη εκπομπή των δασικών περιπολικών και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε τυχόν ενισχύσεις εκτός νομού κοντά στη λήξη εκπομπής του περιπολικού». Συζητήθηκαν ακόμη «οι επιφυλακές του πυροσβεστικού προσωπικού και γενικότερα η σωστή διαχείρισή του». Τέλος, αναφέρθηκαν «στην αναγκαιότητα ενίσχυσης με προσωπικό της Π.Υ. του αεροδρομίου Καλαμάτας, που προκύπτει από την αύξηση των πολιτικών πτήσεων».

Ο κ. Λαρέζος από την πλευρά του -σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση- «μας ενημέρωσε ότι έχει επίγνωση των όποιων προβλημάτων που υπάρχουν στο νομό μας, τόσο από την ενημέρωση των Διοικήσεων, όσο και από τις πρόσφατες επισκέψεις που έχει κάνει ο ίδιος». Τους ανέφερε ακόμη ότι «η Περιφέρεια έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες - συναντήσεις ώστε να δρομολογηθεί η επίλυση αυτών των θεμάτων» και πρόσθεσε ότι «σίγουρα προέχει η ασφάλεια του πυροσβεστικού προσωπικού και ότι πρέπει να γίνεται ορθά η διαχείρισή του τόσο κατά τη διάρκεια των συμβάντων όσο και των επιφυλακών». Επίσης, τους ενημέρωσε ότι κατά την αντιπυρική περίοδο, «στο αεροδρόμιο Καλαμάτας θα υπάρχει κλιμάκιο με 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL».
eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια: