Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Χρηματοδοτήσεις για έργα στη Μεσσηνία (βίντεο)

Χρηματοδοτήσεις για έργα της Μεσσηνίας (βίντεο)
Χρηματοδοτήσεις μικρομεσαίου επιπέδου για έργα της Μεσσηνίας, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, το απόγευμα της Δευτέρας, στη συνεχιζόμενη συνεδρίαση που είχε διακοπεί την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση από την αντιπεριφερειάρχη Ελ. Αλειφέρη: α) Εγκρίθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού και της πίστωσης του έργου βελτίωσης - συντήρησης του δρόμου Ασπρόχωμα - Μεσσήνη - Ριζόμυλος κατά 100.000 ευρώ, για να γίνουν ασφαλτικές εργασίες.
β) Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας το έργο επεμβάσεων συντήρησης και βελτίωσης της 15ης επαρχιακής οδού, στο τμήμα Φιλιατρά - Μαραθούπολη, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ. Στο δρόμο γέφυρα Λαγκούβαρδου - Μαραθούπολης (πλησίον της γέφυρας) αναμένεται να κατασκευαστούν δύο τεχνικά (σχήματος ανάποδου Π) ένθεν και ένθεν του δρόμου (σε μήκος 70 μέτρων περίπου) για την ορθολογικότερη διαχείριση των όμβριων υδάτων και την απορροή τους σε φυσικό αποδέκτη.  γ) Εγκρίθηκε ποσό 46.000 ευρώ για να μπει φάρος στο λιμάνι της Κορώνης, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης ζημιών του προσήνεμου μόλου (β’ φάση).
Οσον αφορά το πρώτο έργο, η κ. Αλειφέρη ανέφερε ότι σε επόμενη φάση θα υπάρξει και άλλη κατανομή χρημάτων για εργασίες βελτίωσης στο συγκεκριμένο τμήμα και στη συνέχεια του δρόμου μέχρι την Πύλο.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

Δεν υπάρχουν σχόλια: