Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Βαλύρα-Νέα τραγωδία:(+) Αυτοί που φεύγουν...

Αθανάσιος Σωκρ. Μπάκας 58 ετών. 
Έφυγε σήμερα το πρωί απρόσμενα από τη ζωή, προδομένος από την καρδιά του, ο συμπατριώτης μας Αθανάσιος Σωκρ. Μπάκας ηλικίας 58 ετών.
Ήταν συνταξιούχος πυροσβέστης και διέμενε με την οικογένειά του στη Πετρούπολη Αττικής. 
Η κηδεία του θα γίνει αύριο 26 Ιουλίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ στο Νεκροταφείο Πετρούπολης, στον τόπο όπου πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του.

Ο Θεός να τον αναπαύσει και να είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής γης που θα τον σκεπάσει. Στους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τους ευχόμαστε καλό κουράγιο και να είναι πάντα καλά να τον θυμούνται.

Σχόλιο:Όταν ακούω την καμπάνα του Άγιο Θανάση να χτυπάει θλιβερά, ένας κόμπος νιώθω να με σφίχνει στο λαιμό. Είναι δύσκολο και βαρύ όταν θα πρέπει να γράψω στην εφημερίδα μας το θλιβερό αυτό γεγονός. Ξέρω ότι κάποιος/α συμπατριώτης/σα ανεχώρησε για την γειτονιά των αγγέλων. Ξέρω πλέον ότι δεν θα τον/την ξαναδώ ζωτανό/νή. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι συγγενής ή να έχεις κάποια ιδιαίτερη φιλία. Για εμένα ο πόνος είναι ο ίδιος. 
Στην περίπτωση του Θανάση Σωκρ. Μπάκα η είδηση του ξαφνικού θανάτου του  με συγκλόνισε αφάνταστα, γιατί ήταν ένας νέος άνθρωπος, συμμαθητής μου και αδελφικός φίλος από τα παιδικά μας χρόνια. Περάσαμε μαζί 12 συνολικά χρόνια στα μαθητικά θρανία. Είμαστε φτωχόπαιδα και κάναμε όνειρα για το αύριο προκειμένου να ξεφύγουμε από την μιζέρια της αγροτιάς. Ποτέ δεν χαλάσαμε τις καρδιές και για τίποτα. Παίζαμε στις αλάνες ποδόσφαιρο και άλλα παιχνίδια παρέα με του άλλους αγαπημένους φίλους και συμμαθητές μας. Διαβάζαμε μαζί και θυμάμαι τα χλωρά ρεβίθια που τρώγαμε από τις καλλιέργειες του πατέρα του.
Αγαπητέ φίλε Θανάση από την στιγμή που έμαθα το θλιβερό για εσένα μαντάτο, τα δάκρυά μου τρέχουν ασταμάτητα μέσα στον τάφο σου. Θα σε θυμάμαι πάντα τόσο εγώ, όσο και όλοι οι παιδικοί φίλοι και συμμαθητές σου. Αιωνία σου η μνήμη!!!

Γιάννης Ερρίκου Λινάρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: