Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Ακαδημία πρεσβευτών για ασφαλές Διαδίκτυο και στη Μεσσηνία!

Ακαδημία πρεσβευτών για ασφαλές Διαδίκτυο και στη Μεσσηνία
Επίσημα λειτουργεί πλέον και στη Μεσσηνία η Ακαδημία Πρεσβευτών Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που συγκροτείται στο νομό από 14 επιστημονικούς συνεργάτες, οι οποίοι είναι εξουσιοδοτημένοι από το ΕΚΑΔ - Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, με αρμοδιότητα την ανάπτυξη δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Ηδη, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το τελευταίο τρίμηνο έγινε σειρά ενημερώσεων σε σχολεία όλου του νομού, ενώ από τη νέα σχολική χρονιά θα τεθούν σε εφαρμογή καινούργια ενημερωτικά προγράμματα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, με κύριο άξονα τα θέματα των συμπεριφορών εξάρτησης και την προώθηση της ασφαλούς πλοήγησης.
Σημειώνεται ότι το ΕΚΑΔ λειτουργεί στο Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας για την εκστρατεία με τίτλο: Διασύνδεση γενεών μέσα από ένα ωφέλιμο Διαδίκτυο. Πανελλαδική εκστρατεία - ενημέρωση για το ασφαλές και δημιουργικό Διαδίκτυο http://saferinternet4kids.gr/wp-content/uploads/2017/03/AIGIDA-DRASEIS-ASFALES-DIADIKTYO.pdf.

Δεν υπάρχουν σχόλια: