Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Πρόωρα ''πανηγύρια'' στη Μεσσήνη με αφορμή τη δίκη του δημάρχου!!!

Πρόωρα... πανηγύρια στη Μεσσήνη με αφορμή τη δίκη του δημάρχου
Δικαστική αίθουσα στήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης προχθές το απόγευμα, με αφορμή το θέμα της παραπομπής σε δίκη του δημάρχου Γιώργου Τσώνη το Νοέμβριο, μαζί με δύο υποψήφιους συμβούλους και 19 αλλοδαπούς, με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και δωροληψίας στις εκλογές.
Ο δήμαρχος κατηγορείται ότι γράφτηκαν στους εκλογικούς καταλόγους αλλοδαποί για να ψηφίσουν την παράταξη Τσώνη, με αντάλλαγμα χρήματα.
 
Ο κ. Τσώνης χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο είπε ότι οι αλλοδαποί τελικώς δεν ψήφισαν - ενώ ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος είπε ότι είχαν γίνει περίεργες εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους σε Κουτήφαρη, Μαθία και άλλα χωριά, αλλά «ο κ. Τσώνης δεν θέλησε να τους κατευθύνει στη Δικαιοσύνη».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος ανακοίνωσε ότι ανέθεσε στους δικηγόρους Χρήστο Παναγιωτόπουλο και Ελένη Τσέλιου “να ασκήσουν όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας στην ποινική δίκη”. 

Εν τω μεταξύ, παραλίγο να πέσει ξύλο στο ακροατήριο. Το επεισόδιο έγινε καθώς η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αντωνία Βαμβακά ειρωνευόταν το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, κάποιος από το ακροατήριο αντέδρασε, και η συμπλοκή αποφεύχθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο κ. Αναστασόπουλος ζήτησε ενημέρωση για την υπόθεση, με βάση πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στο “Θάρρος” - και σχολιάζοντας την απάντηση του δημάρχου, τον κατηγόρησε πως “με τρόπο άκομψο πετάει λάσπη και κατηγορίες σε κάθε κατεύθυνση”. Ζήτησε, επίσης, να δοθεί ο λόγος στον Σπύρο Κοντοθανάση (πρώην αντιδήμαρχο Μεσσήνης και δήμαρχο Βουφράδος), για να πει για την καταγγελία που έκανε.

Ο δήμαρχος Γ. Τσώνης αρχικά απάντησε πως “δεν έχω να πω τίποτα, μόνο γέλια. Απάντησα. Η Δικαιοσύνη είναι εδώ, ο Θεός να βάλει το χέρι του”.

Ο Σπ. Κοντοθανάσης ενημέρωσε ότι “εγώ έκανα την καταγγελία μαζί με 12 κατοίκους του Κουρτακίου, στις 14/4/2014 στον εισαγγελέα. Διαπίστωσαν ότι είχαν γραφτεί 16 Ρουμάνοι, που δεν κατοικούσαν στο χωριό”.

Ο Στ. Αναστασόπουλος ζήτησε από το δήμαρχο “πολιτικά να μας απαντήσει, χωρίς να πετάει την μπάλα στην εξέδρα”. Μάλιστα, ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις, λες και βρίσκονταν σε αίθουσα του δικαστηρίου, για το αν έχουν ομολογήσει οι συγκατηγορούμενοί του, γιατί δεν έχει καταθέσει μήνυση αν λένε ψέματα, και για ποιον πολιτικό υπόκοσμο μιλάει στην απάντησή του.

Απαντώντας ο Γ. Τσώνης παρατήρησε πως “θα με κάνετε όχι απλά ήρωα, αλλά υπερήρωα”.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Αθανασόπουλος ανέφερε ότι “δεν είναι απλά τα πράγματα, είναι πολιτικό και ηθικό το θέμα”.

ΤΣΩΝΗΣ: «ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ»

Ο δήμαρχος αντέδρασε, φωνάζοντας ότι “είσαι αδιάβαστος τελείως, οι άνθρωποι δεν ψήφισαν. Είστε ανημέρωτοι και άσχετοι. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ψήφισαν ποτέ. Δεν το ξέρετε κ. Κοντοθανάση ότι δεν ψήφισαν;”.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος, αναφερόμενος στις καταγγελίες που δέχονταν πριν τις εκλογές του 2014, είπε ότι “βλέπαμε ανθρώπους γραμμένους που δε γνωρίζαμε. Γράφτηκαν το Μάρτιο του 2014 από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Είχαμε καταγγελίες σε Κουτήφαρη, Μαθία και άλλα χωριά. Ο κ. Τσώνης δεν θέλησε να τους κατευθύνει στη Δικαιοσύνη. Ελεγε ότι θα κρίνει ο λαός. Δεν πήγαν να ψηφίσουν οι άνθρωποι στο Κουρτάκι. Ο δήμαρχος πληρώνει το ότι δεν έκανε καταγγελία”.

Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης παρατήρησε ότι “δεν ήταν μόνο η αναφορά του κ. Κοντοθανάση” και πρόσθεσε: “Μας έφταναν καταγγελίες για εγγραφές αλλοδαπών που δεν είχαν σχέση με τα χωριά. Πήρα κατάσταση εκλογικών καταλόγων από τον εισαγγελέα, κατέθεσα αναφορά και τα αρχεία μεταδημοτεύσεων. Δεν ήταν η μοναδική η αναφορά του κ. Κοντοθανάση”.

Γράφτηκε από τον  

Δεν υπάρχουν σχόλια: