Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ιλαρά: Έλλειψη εμβολίων στη Μεσσηνία!!!

Ιλαρά: Έλλειψη εμβολίων στη Μεσσηνία
Παρά τις διαβεβαιώσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων για την ιλαρά στη χώρα, οι ειδήσεις για έλλειψη αυτών έρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, σήμερα 10 Οκτωβρίου, η εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας δημοσιεύει άρθρο, σύμφωνα με το οποίο «εντείνεται το πρόβλημα έλλειψης εμβολίων για την ιλαρά από τα φαρμακεία της Μεσσηνίας».Σύμφωνα με το άρθρο, η ζήτηση -ιδιαίτερα για παιδιά- αυξάνεται καθημερινά και θα συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, όσο τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, "είναι χαρακτηριστικό ότι χθες κατέφυγαν στο Τμήμα Εμβολίων της Διεύθυνσης Υγείας 30 άτομα με συνταγογραφημένα εμβόλια, αλλά το πολύ 5 να κατάφεραν να βρουν το εμβόλιο και να το κάνουν". Το πρόβλημα μάλιστα αποδίδεται στην αδυναμία των φαρμακευτικών εταιρειών, που τα διακινούν, να προμηθεύσουν τις φαρμακαποθήκες με ποσότητες που να καλύπτουν αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση.
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ την περασμένη εβδομάδα, άλλα 19 κρούσματα της νόσου δηλώθηκαν μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα (από την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 3 Οκτωβρίου) ανεβάζοντας τον αριθμό σε όλη την Ελλάδα, σε 215.
Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ την περσμένη εβδομάδα, η επιδημική έξαρση της νόσου καταγράφεται κυρίως στη Νότια Ελλάδα, και έχει επίκεντρο την Αττική.
Και όλα αυτά, την ώρα που στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού την περασμένη Τρίτη, τονίστηκε πως η εξάπλωση της επιδημίας της ιλαράς στη χώρα μας είναι ελεγχόμενη, ωστόσο απαιτείται διαρκής εγρήγορση, καθώς εφόσον δεν υπάρχουν πλέον υγειονομικά σύνορα, είναι πιθανό, να εμφανιστούν και πάλι, ξεχασμένα νοσήματα. Όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση, δεν υπάρχει μια πολύ μεγάλη, εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, αλλά μια προοδευτική, αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων και αυτό από το γεγονός ότι έχουν επιδεινωθεί οι καιρικές συνθήκες, υπάρχει μεγαλύτερος συγχρωτισμός και ιδιαίτερα με την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: