Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

SOS:Παράτυποι μετανάστες που κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας είναι φορείς της μεταδοτικής ασθένειας ψώρα!!!

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας: “Μετανάστες με ψώρα στα κρατητήρια της Καλαμάτας”
Αυτό καταγγέλλει με επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Μεσσηνίας ζητώντας παράλληλα να ληφθούν τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα για να να μην εξαπλωθεί η ασθένεια. 

Αναλυτικά η επιστολή – καταγγελία έχει ως εξής: 

«Για πολλοστή φορά φέτος στα κρατητήρια υπηρεσιών της Δ.Α. Μεσσηνίας φιλοξενούνται - φυλάσσονται δεκάδες παράτυποι μετανάστες οι οποίοι τις προηγούµενες ηµέρες, αφού περισυνελέγησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιµενικού Σώματος µεταφέρθηκαν στην υπηρεσία µας για τις περαιτέρω διαδικασίες.
Ορισµένοι από τους ανωτέρω παράτυπους µετανάστες αφού υπεβλήθησαν στις προβλεπόµενες ιατρικές εξετάσεις διαγνώσθηκαν ότι είναι φορείς της μεταδοτικής ασθένειας ψώρα. Μετά τη διάγνωση της ασθένειας, τους χορηγήθηκε η κατάλληλη αγωγή και µεταφέρθηκαν εκ νέου στα κρατητήρια των υπηρεσιών µας, προκειμένου να συνεχίσουν την αγωγή - θεραπεία. Επισημαίνεται ότι η εξέταση του συνόλου των παράτυπων µεταναστών δεν έχει ολοκληρωθεί και ελλοχεύει ο κίνδυνος να αυξηθεί ο αριθµός των νοσούντων από την ίδια ή άλλη μεταδοτική ασθένεια.

- Επειδή τα κρατητήριά µας σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μονάδες νοσηλείας όπου θα µπορούν µε ασφάλεια να προσφέρουν το αγαθό της υγείας στους παράτυπους µετανάστες,

- Επειδή ο κίνδυνος της µετάδοσης της ασθένειας τόσο σε λοιπούς συγκρατούµενους όσο και σε συναδέλφους μας αστυνομικούς αλλά και στις οικογένειές τους είναι µεγάλος,

- Επειδή οι ανωτέρω παράτυποι μετανάστες πέραν των κρατητηρίων στα οποία φυλάσσονται έχουν µετακινηθεί και σε άλλα γραφεία υπηρεσιών µας (Γ.Ε.Ε., Γρ. Αλλοδαπών / Υ.Α. Καλαμάτας), παρακαλούμε όπως ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου το σύνολο των µεταναστών να μεταφερθεί στις προβλεπόμενες προς τούτο δομές, προκειμένου αφενός μεν να τους παρασχεθεί η κατάλληλη ιατρική φροντίδα, αφετέρου δε να φυλαχθούν σε χώρους προβλεπόμενους και όχι σε κρατητήρια και στη συνέχεια να γίνει άμεσα απολύμανση τόσο στους χώρους κράτησης που φιλοξενήθηκαν όσο και στους χώρους - γραφεία που μετακινήθηκαν αλλά και στα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη µεταφορά τους κατ' εφαρμογή του Π.Δ. 45/2008 “Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας”». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: