Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Μεσσηνία: Ένταλμα για πρώην αστυνομικό αρχηγό σπείρας ναρκωτικών-Εχει απασχολήσει αρκετές φορές για ναρκωτικά!!!

Μεσσηνία: Ένταλμα για πρώην αστυνομικό αρχηγό σπείρας ναρκωτικών
Φέρεται ως ένα από τα ηγετικά στελέχη της πολυμελούς σπείρας διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Δίωξη Ναρκωτικών!!!
Ένταλμα σύλληψης εξέδωσε ο ανακριτής Πλημμελειοδικών Καλαμάτας για έναν 69χρονο συνταξιούχο αστυνομικό, ο οποίος φέρεται ως ένα από τα ηγετικά στελέχη της πολυμελούς σπείρας διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε την προηγούμενη εβδομάδα στη Μεσσηνία η Δίωξη Ναρκωτικών.Ο επίορκος πρώην ένστολος, που έχει απασχολήσει αρκετές φορές για ναρκωτικά και έχει καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις, έχει εξαφανιστεί και αναζητείται.
Η 65χρονη πρώην σύζυγός του αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της. Με τους ίδιους όρους αφέθηκαν ελεύθεροι ένας 49χρονος από την Καλαμάτα, ένας 50χρονος από το Χαρακοπιό, μια 44χρονη οδηγός ταξί στην οποία επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ και ο 47χρονος ιδιοκτήτης του ταξί στον οποίο επιβλήθηκε και καταβολή εγγύησης 15.000 ευρώ. 
Ακόμη, ένας 55χρονος που φέρεται ως εκ των αρχηγών της σπείρας και είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους λόγω προβλημάτων υγείας, αφέθηκε ελεύθερος με υποχρεωτική παραμονή κατ' οίκον, εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ και παρουσία τέσσερις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκαν η 40χρονη σύζυγός του και ένας 49χρονος από τη Θουρία που διαπιστώθηκε ότι διακινούσε ναρκωτικά σε καθημερινή βάση. 
Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, κάποια από τα οποία βρίσκονται ήδη στη φυλακή για άλλες υποθέσεις, αλλά κατηγορούνται συνολικά 140! Η εξάρθρωση της σπείρας ξεκίνησε με επιχείρηση της Αστυνομίας στα διόδια της Βελιγοστής και την κατάσχεση 107 γραμμαρίων κοκαΐνης που είχαν αγοραστεί από την Αθήνα, όπως και όλες οι ποσότητες ναρκωτικών που μεταφέρονταν από τα μέλη της στην Καλαμάτα  με το ταξί. Οι αστυνομικοί ερευνούν αν οι διακινητές ήταν και οι καλλιεργητές δύο χασισοφυτειών που είχαν εντοπιστεί το καλοκαίρι του 2016 στον Ταΰγετο.
Μάνος Τσαγκαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: