Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

29 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

29 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία
Συνολικά 29 άτομα συνελήφθησαν προχθές στη Μεσσηνία, σε σύνολο 93 στην Πελοπόννησο, σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια. Κατασχέθηκαν 17,6 γραμμάρια χασίς, μικροποσότητα ηρωίνης και σουγιάς.

Πιο αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:

- Ενας 39χρονος Βούλγαρος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Καλαμάτας για ληστεία.

- 3 Ελληνες για ναρκωτικά στην Καλαμάτα, και συγκεκριμένα: Στη μία περίπτωση συνελήφθη μετά από έλεγχο ένας 58χρονος, γιατί είχε 12,9 γραμμάρια χασίς. Στην άλλη περίπτωση συνελήφθη ένας 63χρονος με 1,1 γραμμάρια ηρωίνης και στην τρίτη συνελήφθη ένας 38χρονος με 4,7 γραμμάρια χασίς, διαμοιρασμένο σε τρεις διαφορετικές ποσότητες.


- 3 Ελληνες τσιγγάνοι, ένας 22χρονος, ένας 40χρονος και μια 23χρονη, για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Συγκεκριμένα, οι τρεις τους κατηγορούνται ότι έκλεψαν από παρκαρισμένο φορτηγάκι στην οδό Χρυσανθέμων στην Καλαμάτα δύο μπαταρίες αυτοκινήτων, τις οποίες ο ιδιοκτήτης είχε στην καμπίνα του οχήματος. Αυτό έγινε προχθές γύρω στις 5.30 το απόγευμα και ο ιδιοκτήτης του φορτηγού πρόλαβε και είδε το αυτοκίνητο με το οποίο έφυγαν οι τρεις τσιγγάνοι. Ειδοποίησε την Αστυνομία και μία ώρα μετά οι άνδρες της ΔΙΑΣ βρήκαν στα Αγριώματα της Βέργας τους υπόπτους και τους προσήγαγαν στο τμήμα. Στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν οι δύο κλεμμένες μπαταρίες, οι οποίες επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους, καθώς και ένας σουγιάς. Εν τω μεταξύ, στη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν κλέψει δύο ακόμα μπαταρίες αξίας 200 ευρώ στις 16 του μήνα, από αγρόκτημα στη Μικρομάνη.

- 3 Ελληνες τσιγγάνοι για ρευματοκλοπή.

- 5 Ελληνες και 1 αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

- 13 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Γράφτηκε από την  

Δεν υπάρχουν σχόλια: