Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ποταμός Πάμισος: Να καθαριστούν οι γράνες του ΓΟΕΒ για να βρεθούν οι πηγές ρύπανσης!!!

Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας: Να καθαριστούν οι γράνες του ΓΟΕΒ για να βρεθούν οι πηγές ρύπανσηςΠρέπει να καθαριστούν χαντάκια και γράνες του ΓΟΕΒ και να διανοιχθούν δρόμοι, για να γίνει σωστή έρευνα και να βρεθούν οι πηγές της ρύπανσης στην αποστραγγιστική τάφρο Μουτελάκη.
Αυτό είναι το συμπέρασμα από τις προσπάθειες των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ιδιαίτερα το τελευταίο δίμηνο, αλλά και με βάση την εμπειρία από τα παρόμοια προβλήματα των προηγούμενων χρόνων.
Οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών έχουν καταλήξει πως ο καθαρισμός των χαντακιών πρέπει να είναι προτεραιότητα, γι’ αυτό και ο ΓΟΕΒ οφείλει να πιέσει την Περιφερειακή Ενότητα και αυτή με τη σειρά της την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να χρηματοδοτηθούν οι αναγκαίοι καθαρισμοί.

Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι στο Μουτελάκη καταλήγουν οι γράνες Κασκούτη και Στρογγύλη (από την ευθεία Ασπρόχωμα - Μεσσήνη προς την παράκαμψη Ασπροχώματος και νότια παράλληλα του ποταμού Αρι), που στα περισσότερα σημεία τους είναι πραγματικές ζούγκλες και δεν μπορεί να γίνει ο παραμικρός έλεγχος. Ακόμα, χωμάτινοι δρόμοι γύρω από το βιολογικό καθαρισμό έχουν κλείσει - περιφραχθεί παράνομα, ενώ άλλοι έχουν εξαφανιστεί, όπως αυτός δίπλα από την είσοδο του βιολογικού που έχει γεμίσει χορτάρια και καλάμια και είναι αδιάβατος.
Τέλος, στην περιοχή του Κορδία δίπλα στο αντλιοστάσιο και πολύ κοντά με το αρδευτικό δίκτυο, το αποστραγγιστικό κανάλι έχει στάσιμα νερά, που έχουν πρασινίσει και έχει δημιουργηθεί ένα πραγματικό έλος.
Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, παρόμοια είναι η κατάσταση και σε άλλα χαντάκια στον κάμπο μεταξύ Καλαμάτας και Μεσσήνης, σε περιοχές με βιομηχανικές μονάδες.
Τέλος, σε καλό δρόμο φαίνεται να βρίσκονται οι έλεγχοι από την Επιτροπή Σταβλισμού της Π.Ε. στις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής, για την καταγραφή της κατάστασης λειτουργίας τους και το αν τηρούν τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους.
Γράφτηκε από τον  

Δεν υπάρχουν σχόλια: